Каснимо с реформом јавних предузећа

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је, после састанка с делегацијом ММФ-а, да је Србија остварила добре резултате

 у привредном расту и пуњењу буyета, а да каснимо са смањењем броја запослених у јавном сектору и реформом јавних предузећа.

Премијер Вучић састао се с делагацијом ММФ-а, коју предводи Џејмс Руф, а разговарали су о томе шта је до сада урађено у спровођењу аранжмана, што је припрема за нову контролу Фонда у јуну, после формирања нове владе.

– Отпуштање у јавном сектору и реформа јавних предузећа главни су задаци нове Владе – рекао је премијер Александар Вучић после састанка.Премијер је за РТС после састанка навео да ће ММФ променити процену привредног раста с 1,8 на 2,3 одсто за ову годину и да идуће године треба очекивати раст од око четири процента, што ће бити највише у Европи.

– Велики и тешки задаци су пред нама, они који се тичу структурних реформи, онога што је најзначајније за Србију, онога због чега смо тражили подршку грађана Србије. Резултати фискални су добри, стање у буyету је одлично, приходи расту због раста економије и мислим да ће следећа процена ММФ-а бити већ на 2,3 одсто. Морамо да даље смањујемо расходе и ризике – казао је Вучић.

По његовим речима, с делегацијом ММФ-а је разговарао о великим предузећима – „Петрохемији”, РТБ-у „Бор”, „Ресавици”, где имамо велике ризике.Стални представник Фонда у Београду Ким Даеханг је рекао да мисија начелно планира посету Србији средином јуна. Претходна посета мисије ММФ-а Србији трајала је од 18. до 26. фебруара, али тада није закључена четврта ревизија аранжмана због избора.

Србија је с ММФ-ом закључила стендбај аранжман „из предострожности” у фебруару 2015. године, вредан око 1,2 милијарду евра.Премијер Вучић је у више наврата наглашавао да Влада нема намеру да повлачи тај новац.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести