Коцијанчић: Укинути таксе, дијалог да се настави

ПРИШТИНА/БРИСЕЛ: Таксе од 100 одсто на српску робу треба укинути, а дијалог измеду Приштине и Београда треба да се настави, изјавила је портпаролка Европске уније Маја Коцијанчић.
Maja Kocijančić  foto: Tanjug video
Фото: Tanjug

Европска унија још није одредила датум за следећи састанак лидера Приштине и Београда, али пре таквог састанка тражи укидање таксе од 100 одсто на српске производе, преноси РТК2.

Коцијанчић је, наводи се, рекла да ће се дијалог наставити, мада није дала никакав датум за следећи састанак.
"Наш рад се наставља, као што је речено у последњој рунди дијалога. У сталном смо контакту како би проценили наставак последњег састанка", рекла је она за приштински "Зери".

Последњи састанак у Бриселу између косовског председника Хашима Тачија и председника Србије Александра Вучића одржан је 8. новембра, подсећа РТК на српском језику.

Коцијанчић је, како се наводи, додала да би косовска влада требало да поништи одлуку о такси на српске производе, с обзиром да предузете мере не помажу у нормализацији односа између Приштине и Београда.

"Влада Косова треба да поништи те одлуке. Акције, мере и изјаве које се сматрају провокативним и увредљивим су дубоко забрињавајуће и не помажу дијалогу и нормализацији односа. Жалбе би требало да се решавају кроз дијалог којем је Европска унија посвећена. Предлог је на столу, у рукама странака је да о њему дискутују. Спремни смо да вас подржавамо у проналажењу решења", додала је она.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести