Марковић: Избори у Војводини у марту или априлу

Расписивање покрајинских парламентарних избора очекује се у марту или априлу наредне године, изјавио је председник Јединствене Србије Драган Марковић у Новом Саду на другој изборној скупштини

 странке за Покрајински одбор АП Војводине. По његовим речима, ЈС ће у том смислу до краја године оформити и изборне штабове у војвођанским општинама и градовима, како то већ чине Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије.

Шеф Јединствене Србије је рекао и да се почетком идуће године очекују промене и у Влади Србије, јер су „поједини министри тамо залутали“. Марковић је такође најавио довођење великог страног инвеститора у Војводину у мају. Он није прецизирао о ком инвеститору се ради, али је рекао да ће бити доведен у општину где је много фабрика затворено и где је Јединствена Србија у власти.

У раду Изборне скупштине, која је одржана у Мастер центру Новосадског сајма, учествовало је 476 делегата, који су једногласно за председника Покрајинског одбора изабрали Слободана Кружевића, који је био и једини кандидат. За генералног секретара Покрајинског одбора изабран је Горан Гонђа, а за потредседнике Горана Врањеша, Марјана Алексића и Николу Ступара.

– Никад се нисам изјашњавао о Војводини јавно, и сад бих желео то да поделим са вама оно што сам рекао новинарима – рекао је Кружевић обраћајући се делегатима. – Друштвени производ, просечна плата су увек били најбоље мерљиви у Војводини. Увек смо говорили да је Војводина погон и локомотива. За замерити је шта се десило са Војводином. За замерити је и политички однос који има Војводина са остатком Србије. За замерити је улагање у Војводину од стране Покрајинске владе.

Он је казао да је за замерити је и то што су бруто друштвени производ и просечна плата мањи у Војводини у односу на остале делове Србије. Али, како је казао, то не треба замерити на улици, него на изборима.

– Јединствена Србија данас захтева да се распишу покрајински избори, да изађемо на изборе и да понудимо грађанима програме својих партија и својих коалиција, да покажемо шта смо  урадили и да грађени о томе суде како демократија налаже – поручио је Кружевић.

Делегатима Изборне скупштине ЈС обратили су се и Милош Вучевић, члан председништва СНС-а и градоначелник Новог Сада, затим Душан Бајатовић, председник Покрајинског одбора СПС-а, као и Мирослав Шпановић, председник Покрајинског одбора ПУПС-а, који су говорили о добрим односима и сарадњи са Јединственом Србијом.

 Е. Марјанов

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести