Михајловић: Београд на води је национални пројекат

Београд на води је национални пројекат за који је држава гарантовала, а уговор је сасвим јасан и јаван, поручила је данас потпредседница владе Зорана Михајловић.

Она је, на питање новинара да ли уговори штите купца станова од пробијања рокова, казала да у уговору, у који јавност може имати увид, постоје одређене клаузуле којим се обавезују уговорне стране да ће станови бити изграђени и пројекат Београд на води реализован."До сада смо издвојили милијарду динара на експропријацију и измештање, а надам се да ускоро почиње и изградња куле", рекла је МИхајловић.

Она је рекла да не жели да одговара на питање "шта ће бити, ако...", додавши да тако не жели и не може да размишља.Влада се, према њеним речима определила да гради Беогард на води.

"Имамо посебан закон, будући да имамо специфичне куле и зграде које се до сада нису градиле у Србији. Имамо уговор који је јаван и потписан и који гарантује свим странама реализацију. Постоје клаузуле које могу да реше проблеме ако се не испуне обавезе", поручила је МИхајловић."Уговор је врло јасан и не може доћи до "пуј пике не важи". Постоје правне последице за непоштовање", додала је она.

Михајловић је истакла да је то за Србију значајан пројекат, и да Влада покушава да створи амбијент свим инвеститорима који желе да улажу у нашу земљу, амбијент у којем могу да раде.

Михајловић позвала грађане Шапца да гласају за СНС

Потпредседница СНС Зорана Михајловић је данас позвала Шапчане да на изборима гласају за ту странку поручујући да би већ крајем године могла да почне градња Фрушкогорског коридора, као и да су за тај аутопут заинтересоване фирме из Кине и Турске.Реч је о градњи аутопута Нови Сад-Рума-Шабац, рекла је Михајловић новинарима обилазећи штанд СНС-а у Шапцу.

“Пре неколико месеци смо расписали јавни позив за пројектанта и он је изабран. За месец дана биће готова пројектно-теничка документација. Ми сада разговарамо како ћемо финансирати градњу Фрушкогорског коридора и верујемо да ћемо у наредних неколико месеци имати одговоре на та питања”, казала је Михајловић.

Она је поручила да СНС позива грађане Шапца да дају поверење напредњацима како би наставиил реформе, како би  уједињени могли много више да ураде за тај град.“Шабац може и више и боље. У Шапцу треба више да се гради и улаже у инфраструктуру. Морамо да смањујемо незапосленост и доводимо инвестиције, а градићемо и Фрушкогорски коридор, аутопут Нови Сад-Рума- Шабац вероватно већ крајем ове године”, навела је Михајловић.

Како каже, Влада Србије је данас финансијски стабилна и  моземо да да гаранције и обезбеди и друге начине  финансирања.“Има заинтересованих компанија и инвеститора, нису то само кинеске већ и турске компаније. Очекујем да до краја године већ разговарамо о почетку изградње”, навела је потпредседница СНС.

"Грађани Шапца, верујте резултатима рада владе и ми смо сигурни да можемо и више и боље да радимо у Шапцу", поручила је Михајловић.
 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести