Мировић: Извињавам се Пајтићу, почео сам за тренутак да личим на њега

Потпредседник Српске напредне странке Игор Мировић извинио се данас свима због прејаких речи и онима које су оне повредиле, а посебно лидеру ДС Бојану Пајтићу јер је, како је рекао, тим изјавама за тренутак

почео да личи на њега иако му то није намера.Иако сам дуже времена изложен тешким увредама од стране Пајтића  и ДС, укључујући и последњу коју су ми упутили јуче у званичном саопштењу, употребио сам у одговору прејаке речи које никада раније у свом политичком деловању нисам употребио, рекао је Мировић у изјави медијима.Мировић је подвукао да је свестан да му је дужност да стојички подноси увреде и да на њих само одговара износећи вредносне судове.

"Због тога се искрено извињавам свима које су моје речи повредиле, а посебно Бојану Пајтићу јер сам изјавама , за тренутак, почео да личим на њега  иако ми то није намера", поручио је Мировић.Он је навео да, не само што је члан политичке организације која жели и ствара друштво елементарног достојанства и пристојности, већ је и сам од најраније младости тежио таквим вредностима.

"Надам се да ће Демократска странка и Бојан Пајтић смоћи снаге да престану са увредама на мој рачун, као што сам и сам смогао снаге да се извиним због прејаких изјава. Истовремено наставићу да предводим политичку борбу за промене у Војводини са још већим ангажовањем", рекао је Мировић.
ДС је јуче у саопштењу оптужила Мировића да је потпредседнику Скупштине АП Војводине и функционеру ДС Миливоју Вребалову нудио да напусти посланички клуб ДС у замену за новац и различите повластице, на шта је потпредседник СНС реаговао и између осталог рекао да Вребалову никада ништа није нудио осим што је "упозоравао да милионске проневере и афере у организацији Бојана Пајтића морају предстати".

ДС је претходно оценила да Мировићеве изјаве надилазе свако вербално насиље до сада виђено у политичкој комуникацији.Вребалов, који је и бивши градоначелник Новог Бечеја, приведен је синоћ око 17 часова, а у истој акцији ухапшене су још три особе због сумње да су извршиле низ малверзација приликом адаптације објекта за децу ометену у развоју, а који никада није завршен.

Разним кривичним делима општину Бечеј осумњичени су оштетили за, по тадашњем курсу, више од милион евра, речено је МУП-у, а Вребалов је како су данас рекли у покрајинском одбору ДС пуштен из притвора.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести