Мировић: Зауставили смо деструкцију земље, кренуо опоравак

Потпредседник СНС Игор Мировић изјавио је данас да је та странка успела да заустави деструкцију земље и трасира пут економском и свеукупном опоравку, а од чланова странке затражио

је максималну посвећеност раду, бар с енергијом којом то чини лидер СНС и премијер Александар Вучић.

Мировић је на седници Главног одобра СНС, коју води у одсуству Вучића јер се он, како је речено, не осећа најбоље, констатовао да је земља била оптерећена готово деценијским систематским разарањем а да се СНС храбро и успешно суочила с тим проблемима вођена својим лидером и премијером. "Јасно је да ту енергију и снагу коју испољава СНС најјасније и најбоље персонификује Александар Вучић", рекао је Мировић, додајући да се странка одговорно супротставила политичкој деструкцији, а посебно у два правца.

То су, навео је, борба против корупције и криминала и увођење реда и закона у земљу, а други сегмент је економски преображај.Наводећи да је од 2014. било бројних изазова у тој борби, али да је она дала резултате, Мировић је констатовао да су они видљиви у стабилизовању буџета, јавних финансија, довођењу инвестиција...

За политичку конкуренцију Мировић је рекао да се она и даље налази у слици митинга и парола, празних прича, док је код СНС готово свакога дана јасан и видљив марљив рад.С тим у вези је најавио да ће данас, након седнице ГО, бити потписан један од највећих уговора у модерној историји Србије, уговор о изградњи Београда на води.

Мировић је поручио да СНС мора и даље да инсистира још више на слози, јединству, доследно организовање странке. "Немојте очекивати од председника странке Вучића да буде све, да само он буде посвећен, ангажован, да само он има резултате, да само он може да реши ваше проблеме. Морате да радите у тој мери и обиму макар са енергијом и снагом како он предводи", обратио се Мировић члановима Главног одбора.

СНС је, подсетио је, успела да покрене снажне полуге за економски преображај, да доведе земљу у ред и дужност јој је да таквим путем настави, због чега је позвао све чланове странке да се понашају као највиши представници партије и да на сваком месту представљају СНС у складу са статутима и смерницама које издаје председник.
 

Тражимо бриљантну победу за преображај Војводине

Српска напредна странка мора добро да се спреми за изборе у Војводини, где треба да оствари бриљантну победу за преображај Војводине, истакао је Мировић.

Нагласио је да СНС мора веома добро да се спреми за изборе у Војводини без обзира да ли ће политичка конкуренција прихватити дијалог да се избори одрже у децембру или касније. "Јасно је да грађани очекују промене и да морамо бити спремни да их издејствујемо, снагом програма, снагом досадашњег деловања странке и и ауторитета нашег председника Вучића", поручио је Мировић додајући да од чланова не очекује само резултат него бриљантну победу за политички преображај Војводине

"Нећемо дозволити да само заменимо места са онима који ће веома брзо са тих места отићи, већ ћемо успети да политичким и економских програмом показажемо резултате користећи ресурсе које Војводина има на рапсолагању", рекао је МИровић.

Поручио је члановима да никако и нигде не чине грешке и потезе које је чинила политичка конкуренција због које Србија тражи, а кроз СНС има снажну енергију, свеобухватне промене у свим сферама.
 

Још нисмо одлучили о митингу за годишњицу владе

Потпредседник СНС Игор Мировић изјавио је данас да одлука о митингу поводом годишњице владе још није донета, али да се на основу расположења већине чланова Главног одбора може десити да се од митинга одустане.

Мировић је после седнице ГО СНС у Сремској Митровици навео да се о митингу разговарало. "У суштини јучерашњи митинг наше политичке конкуренције почео је да нас разуверава у идеји да ми држимо митинг јер смо проценили да слика коју ми градимо јесте светлија и истинитија слика Србије, конкретна и говори о новим радним местима, о пројектима, о новој и успешнијој Србији, посебно у међународним оквирима...", рекао је Мировић.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести