Новац за Инђију, Тител, Бач, Бачку Тополу, Апатин и Белу Цркву

Шест војвођанских општина добило је средства за израду пројектно-техничке документације за изградњу инфраструктурних објеката

на својим територијама, а покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић уручио је  у Покрајинској влади уговоре о преносу средстава представницима тих локалних самоуправа.

На конкурсу Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај опредељено је укупно 2.913.000,00 динара, а та средства биће усмерена општинама Инђија, Тител, Бач, Бачка Топола, Апатин и Бела Црква. У Инђији ће бити започета припрема пројекта за улагања у индустријску зону, у општини Тител ће се у Шајкашу финансирати пројекат за изградњу прве фазе канализационе мреже са кућним прикључцима, у Бачу ће се у насељу Селенча радити на грађевинској дозволи за црпну станицу фекалне канализације, док ће се у Бачкој Тополи припремати грађевинска дозвола за бициклистичку стазу на Чантавирском путу, у Апатину дозвола за реконструкцију саобраћајнице а у Белој Цркви документација пројекта изградње канализационе мреже у индустријском парку.

Према речима секретара Грбића, подршка пројектима планирања и изградње је новина међу мерама подршке локалним самоуправама. „Подстицај за израду пројектно техничке документације за развој инфраструкутуре изузетно је важан, имајући пре свега у виду значај инфраструктурних објеката за саме јединице локалне самоуправе, као и њихов значај за потенцијалне инвеститоре, развој привреде и бољитак у свакој општини“, нагласио је Грбић.

Средства за овај конкурс, посвећен подршци пројектима планирања и изградње, обезбеђена су ребалансом буyета за 2016. годину, док се у буyету за 2017. годину предвиђа повећање средстава за овакве конкурсе.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести