Пајтић:Разговори са Чанком и Пастором и 4. марта

Председник Демократске странке и војвођанске владе Бојан Пајтић није данас хтео да коментарише исход састанка са Ненадом Чанком и Иштваном Пастором, јер,

 како каже, не би било коректно да ја тај договор прекршим.Пајтић је рекао да о садржини јучерашњих разговора са Чанком и Пастором не може да говори и да ће после разговора чији је наставак најављен за 4. март бити издато саопштење.

"Не би било коректно да ја тај договор прекршим", рекао је Пајтић новинарима у Нишу где је разговарао са грађанима и учествовао на трибини поводом 25 година од оснивања ДС.На питање да ли је било речи о месту директора "Војводинашума", Пајтић је рекао да ће се о томе разговарати.

Истовремено Пајтић је рекао да ће већина у војвођанском парламенту постојати чак и ако неко од коалиционих партнера не буде ту.
Он је рекао да су посланици у војвођанском парламенти из странке Бориса Тадића напустили ту странку и да су подржали ДС, јер им је било неприхватљиво, како је навео, да између ДС и СНС подрже СНС.

Још од реконструкције покрајнске владе Тадићева странка има једну посланицу у парламенту, казао је Пајтић.На питање да ли је спреман да се повуче са места председника војвођанске владе и да делује као лидер опозиције, као што то прдлаже Горан Јешић, Пајтић је рекао да је то по закону немогуће.Кад једном поднесете оставку, не можете се више вратити у парламент, додао је он.Пајтић је на трибини поново критиковао власт у Србији тврдећи да је неопходна промена, јер се земља налази тешком положају.      

Смањење пензија и плата у јавном сектору довешће до умањења прихода у свим секторима, па и у приватном, поновио је Пајтић.На питање да ли Србија може имати јаку опозицију, Пајтић је рекао да према истраживањима ДС ужива поверење 11 одсто бирача што није довољно да се мења власт, али да ће ускоро та странка имати капацитет за промене.

Оне странке које су испод цензуса не показују довољно ентузијазма за рушење власти, већина тих странака показује потребу да буде део власти, па и оне у којој је СНС, казао је он.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести