Пак: Завршена је полемика с Михајловићком

Саветница председника Републике Станислава Пак изјавила је данас да је стављена тачка на причу о полемици између ње и министарке Зоране Михајловић, истакавши да је морала да реагује

 на њене критике на рачун Томислава Николића јер би у противном "испало да су оне истините".Пак је, гостујући у Кажипрсту на телевизији Б92, рекла да више не жели да се бави том полемиком поновивши да ће грађани на изборима оценити рад председника Републике.

Она је додала и да се последњих неколико месеци у таблоидима Николић напада "лажима и измишљотинама и фабриковањем непостојећих сукоба" с циљем дестабилизације државе."Циљ је да се дестабилизује држава, а да се ова власт прикаже као неспособна. Сукоби не постоје. Истина је да сви на најбољи начин раде на томе да грађани Србије живе боље", поручила је Пак.Она је објаснила да би, када би се стално ћутало на изјаве појединаца, испало да су они у праву "али нису у праву".

Саветница председника је поновила да не жели да спекулише ко стоји иза, како каже, напада на Николића, већ да само констатује чињеницу да су ти напади свакодневни и да угрожавају безбедност председника.На питање коме то иде у корист, Пак је рекла да је то очигледно и да то грађани виде.

Упитана када ће председник Републике изаћи са платформом о Косову и Метохији, Пак је одговорила да ће то бити када се заврши дијалог с Приштином.
Поводом одласка Николића на инагурацију председнице Хрватске Колинде Грабар Китаровић Пак је рекла да позив још није стигао, али и да одлазак председника Србије зависи од реторике хрватске председнице "која није била најсрећнија у последње време".

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести