Паровић: Криминална радња, државни органи треба да реагују

Председник „Треће Србије” Мирослав Паровић позвао је државне органе да реагују због „криминалне радње приликом које је пројекат дигитализације културне баштине града Новог Сада, рађен парама пореских обвезника,

завршио у приватном власништву одборника Скупштине града Александра Ђурђева и његове невладине организације“.

– Дошао сам до информације да је у току 2013. и 2014. године у Културном центру Новог Сада рађен пројекат дигитализације културне баштине града и да је на крају цео тај пројекат, рађен државним парама, дакле, новцем пореских обвезника из буyета Града Новог Сада, завршио на сајту www.bbns.rs – изјавио је за „Дневник“ Паровић. – Тај сајт је у приватном власништву Александра Ђурђева, одборника Скупштине града Новог Сада. Осећам моралну одговорност да на ту тему проговорим, с обзиром на то да су Ђурђев и Андреј Фајгељ, бивши директор КЦ Новог Сада, били функционери „Треће Србије”. Они ту више нису, зато што је Фајгељ напустио странку и поднео оставку, а Ђурђев је искључен из странке пре више од месец дана.

Како је рекао, осећа моралну одговорност да затражи од државних органа да испитају цео случај јер је њему врло чудно и неприхватљиво да се целокупна културна баштина Новог Сада нађе на сајту, који је евидентно у власништву Александра Ђурђева и његове невладине организације „Центар за савремену едукацију“. Да је то тако, навео је Паровић, лако се може видети увидом у списак домена који обавља „Еунет“.

– Позивам актуелног в. д. директора КЦ-а Бојана Панотовића да, као директор институције, реагује, да покрене поступак код надлежних државних органа да би заштитио КЦ. Сматрам да је то криминална радња да се државни пројекат нађе у приватном сектору – додао је председник „Треће Србије”.
Подсетимо, у граду кружи прича да је бивши директор КЦ Новог Сада Андреј Фајгељ наместио својим страначким колегама и пријатељима тендер вредан десет милиона динара. Реч је о тендеру за дигитализацију кулутрне грађе града Новог Сада. 

Е. Марјанов
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести