Радикали и „Двери“ у Карловцима окупљају патриотски блок

Представници Српске радикалне странке и покрета Двери српске у Сремским Карловцима формирали су нову одборничку групу у општинском парламенту након што се Слога,

коју су чинили одборници из редова Двери, Треће Србије и Демократске странке Србије, распала.До распада Слоге дошло је недавно, најпре изласком одборника ДСС-а из те странке, а потом и преласком одборника Богдана Живановића из Треће Србије у Српску напредну странку.

Како наводе у Дверима, тај договор је „плод дуготрајних добрих односа и сарадње тих двеју патриотских политичких организација у Сремским Карловцима“. Одборничка група ће се звати Српска радикална странка – Двери српске. Њен шеф биће радикал Миомир Ђурић, а заменик Миленко Баборац из „Двери“.
По Баборчевим речима, формирање те групе потврда је принципијелне политике укрупњавања патриотских снага на свим нивоима у Србији.

– Двери ће се и даље залагати у том правцу и са своје стране ће учинити све да пред покрајинске изборе дође до стварања патриотског блока, у којем би се, осим Двери и СРС-а, нашао и ДСС – каже Баборац.

И председник Општинског одбора СРС-а Драган Тришић оцењује да је реч о окупљању „српских патриота и родољуба у центру српске Војводине“.
– Наш циљ је да окупимо све српске патриоте у Сремским Карловцима и да створимо једну озбиљну алтернативу актуелној општинској власти, чији део су донедавно били и напредњаци – наглашава Тришић. – СРС и Двери окупљају младе и школоване, који имају довољно знања и снаге да покрену Карловце и да понуде реална решења за проблеме које муче наше суграђане. У међувремену, повратак нашег председника из Хага је из темеља продрмао политичку сцену, тако да очекујемо да нас подржи и велики број разочараних напредњака. Сведоци смо тога да се ових дана распада одбор СНС-а у Сремским Карловцима и да је код њих дошло до поделе на две међусобно завађене струје. Свађају се око поделе функција и новца, а видимо да ће ускоро добити и координатора који је за две године променио четири странке.

Прошлог месеца, након године учествовања у власти, напредњаци у Сремским Карловцима вратили су се у редове опозиције. На последњој скупштинској седници озваничена је оставка њиховог члана на место председника локалног парламента, али и странке, као и повлачење напредњака из Општинског већа. Док се очекује верификација одборничког мандата другог напредњака уместо овог који је дао оставку, ојачали су редове преласком Живановића из Треће Србије, тако да ће имати пет места у Скупштини која броји 25 одборника. 

Скупштинску већину од избора 2012. у Сремским Карловцима чине одборници ДС-а, који су на изборима освојили највише, осам од 25 места, три одборника из редова УРС-а и по два из ЛСВ-а и СПС-а. 

З. Милосављевић

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести