Рама: Србија није наш непријатељ

– Наши односи морају ићи напред. Чврсто верујем да, када се Србија ослободи бремена и суочи с реалношћу и призна Косова, Србији ће кренути набоље, свима ће бити боље – рекао је премијер Албаније

Еди Рама за Н-1 ТВ, након састанка са српским премијером Александром Вучићем. – Србија није наш непријатељ. Србија је потенцијално наш веома важан савезник, с којом ћемо живот људи, у Србији, Албанији и региону, учинити много бољим.

То је, каже премијер Албаније кључно јер, како је додао, ми имамо заједничког непријатеља: сиромаштво, незапосленост, много ствари које су наслеђе лоших влада из прошлости.

– И овде и тамо. Народи траже одговоре. Фудбал постаје велико питање када су други проблеми иза нас, као проблеми које сам поменуо. Хајде да дамо просперитетну будућност нашим народима. Учинимо да прошлост не утиче на нашу бољу будућност, а заједно можемо имати бољу будућност – рекао је Рама, који је тврди сигуран у то. – Хајде да заједно учинимо нешто велико. Хајде да размишљамо о великим делима. Не треба да будемо тако мали као фудбалска лопта. Она је превише мала. Свет је велики, а фудбалска лопта је превише мала.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести