Размена искустава за боља радничка права

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић, у присуству председника Савеза самосталних

синдиката Војводине Горана Милића и генералног секретара Скупштине АП Војводине Николе Бањца, примио је представнике синдикалне организације Округа Вестра Јеталанд из западног дела Шведске.

Иван Ђоковић је истакао да су такви сусрети од великог значаја за креирање стратешких праваца деловања и конкретних подстицајних мера намењених привреди, али и програмских активности Секретаријата, што јесте полазна тачка и тачка ослонца у стварању плодног тла за реализацију нових пројеката.

– Представници синдикалне организације западношведског округа су, приликом боравка у Србији и Војводини, упознали и културно-историјска знамења, искусили гостопримство и чари потенцијала туристичких ресурса које нудимо – рекао је Ђоковић. – Разменили смо искуства о функционисању правног система, здравственог и система социјалне заштите, синдикалног удруживања и заштите права радника, међународне и међурегионалне сарадње, а упознали смо се и с њиховим становиштем по питању искуственог доживљаја наше земље.

Члан Регионалног парламента и вођа шведске делегације, у којој су били представници Шведске социјалдемократске партије, Кристер Андерсон је истакао да је сарадња међу регионима кључ за одрживи развој кроз ефикасну искуствену размену примера добре праксе, а посебно у сфери социјалне заштите и заштите права радника, који су носиоци друштвеног напретка. Плодоносна сарадња условљава стварање чвршћих веза међу учесницима и партнерима, које се одражавају и на унапређење пословања и пословне етике.

A. С.
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести