Ружић: Дачић најбољи кандидат за председника, Вучић најјачи

Најбољи кандидат за председника Србије је Ивица Дачић, а најјачи Александар Вучић, тврди потпредседник СПС Бранко Ружић. Он је гостујући на Н1 рекао да ће СПС

играти веома важну улогу на председничким изборима, а да ће на ванредним парламентраним, уколико до њих дође, учествовати у пуном капацитету. 
Ружић каже и да не руши ни премијера Александра Вучића нити лидера СПС Ивицу Дачиха, али наглашава да  ће до краја истрајавати на томе да се поштује СПС. 

"Вучић, и то није јерес, јесте динамичан, маестралан у свом послу, а ради одлично као премијер. Има велику енергију и сутра ћете вероватно да читате у новинама да сам ја највећи непријатељ и да хоћу да га срушим. Не знам шта треба да урадим, да се полијем бензином и да се запалим да би неко схватио оно што говорим", рекао је Ружић за Н1.

Поновио је да СПС неће подржати Томислава НИколића за други мандат, али допушта договор о заједничком кандидату владајуће коалиције.
Поводом навода појединих медија да подржава Вука Јеремића, Ружић каже да би било лепо да се у празничким издањима новина измисле још неке приче и забавли народ, те додаје да би можда било паметније и мудрије да се уместо кандкдатуре за председника Јеремић определи да своје међународне контакте искористи у договору с владајућом коалицијом. 

Кад је рец о Саши Јанковићу, каже да га је до момента кандидовања посматрао као "омбудсмана који је свој посао радио на професионални начин и у складу са законом" али се сада пита да ли је етички да са те позиције буде и кандидат за председника.
Одговарајући на питање о односу са Вучићем и о томе зашто се три године није састао са њим, Ружић каже да на том политичком нивоу коминицирају председници странака - Дачић и Вучић, те да нема разлога ни да разговара ни да не разговара са премијером, а да ће то учинити ако се укаже прилика.
"Ја са СНС  нисам у сукобу", рекао је Ружић, а  критике изречене на његов рачун из ове странке прокоментарисао је речима: "Да ли се Вучић потресао, да ли се Дачић потресао? То је једна вежба и дрил који морају да прођу". 

Упитан да ли има утисак да он и почасни председник СПС Милутин Мркоњић кваре срећу СНС-у и СПС-у, каже да не види како се то квари срећа ако се неко слободоумније или слободније изрази. 
"Сад је то проблем. Ипак, верујем да живим у демократији и не знам зашто би то сад неко критиковао", сматра Ружић. 

(Танјуг)

 

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести