САЗНАЈЕМО: Из Владе одлазе Вербић и Снежана Богосављевић

Реконструкција Владе Србије је дефинитивна ствар, иако још увек није одређен датум када ће имена оних који одлазе из здања у Немањиној бити обнародована. По сазнањима „Дневника“,

премијер Александар Вучић оценио је рад свих министара и како сада ствари стоје, остаће при обећању да ће реконструкција бити „кратка и окончана за један дан“. По речима добро обавештеног извора, на премијеровом списку су два имена – министра просвете Срђана Вербића и министарке пољопривреде Снежане Богосављевић Бошковић.

Разлог што ће бити реконструисани је чињеница да се „нису снашли“ у својим ресорима. Вербић је на министарско место дошао као нестраначка личност, али и кандидат СНС-а, док је министарка пољопривреде тај ресор преузела као кандидат СПС-а. 

Лидер СНС-а и премијер Александар Вучић је након седнице Председништва странке пре више од месеца најавио да за реконструкцију Владе постоје четири сценарија. Очекивало се да ће она бити спроведена на годишњицу Владе, али је одлука ипак одложена.

Премијер је тада најавио да „реконструкција неће бити козметичка“. Једна опција била је промена коалиционих снага, друга да дође до значајних промена у СНС-у, трећа је подразумевала промену на челу Владе, а четврта да не буде реконструкције до децембра и да буду сачекани покрајински и локални избори.

В. Ђ.

 

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести