Селаковић: Циљ СНС-а мирна и благородна Србија

Српска напредна странка прославила је у присуству бројних гостију своју славу Свету Петку. Лидер станке Александар Вучић није био са званицама, пошто борави у тродневној

посети Москви, а уместо њега домаћин славе био је потпредседник СНС-а и министар правде Никола Селаковић. Он је дочекивао госте у седишту СНС-а у згради „Старог Меркатора”, раме уз раме са страначким функционерима – председницом Скупштине Србије Мајом Гојковић, министарком задуженом за европске интеграције Јадранком Јоксимовић, гувернерком НБС-а Јоргованком Табаковић, потпредседником СНС-а Гораном Кнежевићем и председником општине Земун Дејаном Матићем.

Министар Селаковић је, обраћајући су се гостима након сечења славског колача, поручио да је главна мисија напредњака да сачувају мир и стабилност у Србији и реше бројне и велике наслеђене проблеме. Он је рекао да је циљ СНС-а мирна и благородна Србија, напреднија у односу на ону коју су од својих претходника наследили.

– Наша мисија је да велико бреме наслеђених проблема и тешкоћа преузетих из многих година неодговорности и невоља решавамо, искривљено исправљамо, а у том раду као мисао водиљу имамо чињеницу да нам је поверено да сачувамо мир и стабилност у Србији – истакао је Селаковић, опомињући све оне који су позивали на некакве украјинске сценарије, „да то у Србији није могуће”. – То нећемо дозволити, докле год носимо одговорност за оно што се у нашој земљи дешава. Желимо да покажемо да смо, на првом месту и изнад свега људи, што смо и показали, дочекујући оне који су у невољи и због рата дошли у Србију. Свакоме смо пружили утеху, добру реч.

Славски колач освештали су и очитали молитву свештеници из Земуна Лука Верић и Влада Руменић. Монахиње из манастира Свети Стефан код Липовца у близини Алексинца славски колач су направиле специјално за ову прилику. Свечани део окончан је уз песму „Отаyбино моја” коју је отпевао хор Српске православне цркве.

Међу првима је на страначку славу СНС-а дошла је министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички, а потом и министар без портфеља и председник НС-а Велимир Илић, у друштву страначке колегинице Дубравке Флиповски.

Слави нису присуствовали министри Зорана Михајловић, Братислав Гашић и Небојша Стефановић, који су као део делегације коју предводи премијер Вучић у посети Москви. Од високих функционера странке, били су присутни потпредседник Игор Мировић, шеф посланичког клуба Зоран Бабић, директор Владине Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић и градски менаyер Горан Весић. Од коалиционих партнера СНС-а из Владе на слави су били министар за рад, борачка и социјална питања и лидер ПС-а Александар Вулин, у име СПС-а међу званицама био потпредседник странке Жарко Обрадовић, док је ПУПС предстваљао страначки функционер Ђуро Перић, а ЈС посланик Петар Петровић. На слави су виђени и председник Самосталног ДШ-а Андреја Младеновић, посланик СПО-а Александар Чотрић, потпредседник Скупштине из СДПС-а Владимир Маринковић.

Од естрадних имена забележено је присуство певачице Драгице Радосављевић Цакане и бивше посланице и чланице групе „Моделс” Невене Аyемовић, а из света спорта био је потпредседник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза.

С. Станковић

В. Ђуричић

 

Председник свих грађана

Прослави су присуствовали саветници председника Србије Томислава Николића Станислава Пак и Вук Фатић. На питање новинара због чега председник Николић није дошао на славу, Селаковић каже да је „разлог врло једноставан”.

– Он није долазио на славу СНС- а јер је странку напустио када је постао председник свих грађана Србије. То је слава свих чланова СНС-а. Али, председник Николић је увек добродошао, био је на годишњици... Мислим да је тај долазак био потпуно јасан – да је странка јединствена – објаснио је Селаковић, одбацујући спекулације о било кавкој подели у странци „на Вучићеве и Николићеве“. – На моју велику срећу и задовољство, рекао бих да таква подела може постојати само у главама појединих ваших колега који би, изгледа, то желели. Видели сте кроз шта је све СНС прошао, странка која је имала срца и храбрости да уђе у најтеже и најкомплексније реформе у Србији. Странка је јединствена, а то можете видети и по томе што јој грађани поклањају поверење.

 

Славска трпеза

За послужење гостију био је постављен велики шведски сто. На челу стола били су славски колач, торта с крстом, икона и велика свећа. Послужење је било разноврсно, почев од модерног – канапеи, питице, руска салата, па до традиционалног печења, пребранца и проје. Незаобилазне су куглице од жита, као симбола славе, али и десетак врста ситних колача.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести