Шешељ: Најозбиљнији сам противкандидат

Предстојећи избори у Србији треба да покажу да ли грађани Србије желе да власт буде концентрисана у рукама Александра Вучића, или ће изабрани некога ко може да контролише Вучића,

изјавио је  на митингу у Новом Саду лидер Српске радикалне странке и кандидат за председника Србије Војислав Шешељ.

Он је нагласио да једино он може да се супротстави Александру Вучићу, и да је Вучић свестан тога. Говорећи на Тргу слободе Шешељ је својим симпатизерима рекао да у првом кругу прво треба да победи друге председничке кандидате међу којима су Саша Јанковић, Вук Јеремић, Саша Радуловић, Бошко Обрадовић, Ненад Чанак које је окарактерисао као „башибозук“.

- Није ми тешко да у првом кругу полупам ове поменуте прелетачевиће. У другом кругу, ни Јанковић, ни Вук Јеремић не могу да победе Вучића у другом кругу, једини који га може победити сам ја, пре свега због ТВ дуела до кога мора доћи, а у последњих 27 година у свим ТВ дуелима сам победио - рекао је Шешељ.

По његовим речима, није добро да власт буде сконцентрисана у једним рукама јер она, како је казао, уљуљкава, а његова победа, како је истакао, је гаранција да се у Србији више никада власт неће мењати на улици, већ искључиво на изборима.
- Вучића и напредњаке треба срушити са власти и то тако да ми радикали дођемо на власт, а не да се врате досманлије. Постоји само један човек који може да контролише Вучића, а то је онај који је образованији од њега и који је бољи политичар, а то сам ја. Нико од осталих кандидата не може контролисати Вучића - ситакао је Шешељ.

Он је нагласио да су приче које се нуде у кампањи о побољшању стандарда  “најобичније лажи, јер ово нису парламентарни избри”, а ингеренције председника су знатно сужене.
- Оно што ми желимо јесте промена власти, а то је једино могуће на следећим парламентарним изборима. Као председник бих непрекидно притискао Вучићеву владу да се одрекне пута у ЕУ и за чвршћу сарадњу са Руском федерацијом - поручио је председника СРС.
По завршетку митинга на Тргу слободе присталице Српске радикалне странке су кренуле у, како је речено, “слободарски марш централним градским улицама.

A. С.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести