Скупштина Србије: Посланици питали о Обрадовићу, таксама Приштине,вакцинацији

БЕОГРАД:  Посланици Скупштине Србије постављали су данас питања државним органима и извршној власти, па је тако посланика СНС Србислава Филиповића занимало шта ће тужилаштво урадити поводом недавног покушаја насилног упада у Скупштину Србије.
Skupstina Srbije/Fonet
Фото: FoNet

Филиповић је питао када ће инштитуције покренути поступке против председника Двери Бошка Обрадовића и када ће насиље у Србији престати.

"Да се насиље не би ширило потребно је да неко на то реагује, да се стави тачка на узимање мотки, тестере, вешала, на насловне стране где се председнику црта мета, изношење лажи у њиховим медијима", рекао је Филиповић.

Он је оценио да све то заједно представља позив на насиље и ликвидацију политичких неистомишљеника, наводећи да се то мора зауставити.

Посланик Странке модерне Србије Александар Стевановић рекао је да постоје појединци који свесно шире панику у вези са вакцинама, тврдећи да се путем процеса вакцинације шире неке друге врсте болести и да вакцине имају штетне последице.

Стевановић је оценио да се тако поткопава процес имунизације. Он је питао Министарство унутрашњих послова да ли ће покренути истраге против таквих појединаца, а Министарство здравља шта намерава да уради да се њихови напори не поткопавају и које су последице одбијања имунизације.

Посланик Срспке радикалне странке Александар Шешељ подсетио је да има више од годину дана како су привремене власти у Приштини увеле таксе на робу из централне Србије и БиХ, те је упитао владу која је тренутно опција Србије и шта је урађено за то време да Срби са Косова и Метохије добију намирнице, лекове и друге неопходне ствари.

Он је констатовао да јасна оријентација државе према КиМ мора да буде очување те територије у границама Србије, а последњи акти које врше функционери, како је рекао, не иду у том правцу. Напоменуо је да ту мисли и на "мали шенген" и на таксе.

Посланик Покрет за спас Србије - Нова Србија Ђорђе Вукадиновић позвао је Министартво за рад, запошљавање, борачка и социјална питања да пронађу време и приме групу ратних војних инвалида и бораца која протестује у парку између Председништва и Скупштине Србије, као и да објави који су њихови захтеви и да ли их је могуће испунити.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести