СНС: Јешићу колико си договорио узурпација државног земљишта

Српска напредна странка упитала је данас потпредседника ДС Горана Јешића колико је узурпација државног пољопривредног земљишта лично договорио и којим тајкунима

је намештао послове, од 2000. до 2014. године.

Та странка је у саопштењу навела и да грађани нису ни очекивали да њему и лидеру ДС Бојану Пајтићу одговара увођење реда у држави.

"Када сваки частан и поштен пољопривредник чује име потпредседника ДС-а, Горана Јешића, прво се сети колику штету је претрпео због њега и његових буразерско-тајкунских комбинација", истакла је СНС.

Како наводе напредњаци, скандалозно је да се наводно забринут за пољопривреднике, јавља Јешић, "родоначелник фабриковања лажних афера из кухиње ДС" који је произвео, у договору са својим пријатељима тајкунима, аферу афлатоксин, чији је циљ био да се уништи српски сељак и домаћи произвођач.

"Питамо Јешића, који је познат по томе што је опљачкао народне паре и обогатио себе и своју породицу од корупционашке реконструкције Соколског дома, преко незаконите трампе дечијег одмаралишта у Прчњу, па до разних махинација које је спроводио као најближи Пајтићев сарадник, колико је лично договорио узурпација државног пољопривредног земљишта и којим тајкунима је намештао послове, од 2000. до 2014. године, док је био покрајински секретар за пољопривреду, потпредседник Пајтићеве владе и председник Општине Инђија", питају напредњаци.

Они наводе и да грађани нису ни очекивали да Јешићу и Пајтићу, одговара увођење реда у држави, "јер тако неће моћи више да, са својим пријатељима тајкунима, пљачкају државно пољопривредно земљиште".

"Да ли Јешић, батинаш из Инђије који киднапује чак и одборнике ДС-а, уопште зна колико има кућа и станова по Србији, Црној Гори и Аустрији, и молимо га да објасни грађанима како се то од породичног стана од 50-ак квадрата постаје један од најбогатијих људи у Војводини", наводи СНС.

Српска напредна странка захтева да Бојан Пајтић поднесе одмах оставку на место премијера Војводине, јер поново није био на свом радном месту, већ наставља по свом старом обичају да не ради ништа и обмањује јавност из централе ДС-а, поручили су напредњаци.
(Танјуг)
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести