СНС: Пајтић се свакодневно скрива од одговорности

Новосадски Градски одбор Српске напредне странке саопштио је данас да се председник покрајинске владе Војводине Бојан Пајтић "скрива" од одговорности, док се напредњаци, како поручују, труде да надокнаде

 оно што су "штеточине из Демократске странке развукле и упропастиле у 21. веку.

"Док не положи рачун за оно што су он и његове поглавице радиле од 2000. године у Војводини, Бојана Пајтића једва да неко и чује, а поготово му не верује. Пајтић је поново, између две сеансе кварцовања и билдовања, нашао времена да друге окриви због онога што морају да раде да решавају огромне проблеме које су у наслеђе новој републичкој власти оставили Пајтић и ДС", наводи се у саопштењу.

Пајтић окривљује Владу Србије што мора да се задужује да надокнади паре које је опљачкала ДС, истичу напредњаци и додају да је број запослених у јавном сектору, који је "под влашћу гарнитура из ДС повећан на 740.000 чиновника, не рачунајући 45.000 нових службеника у 131 новој државној агенцији".
"Пајтић и ДС, од 2000. године,  темељно су деиндустријализовали и опљачкали земље што се поготово види у Војводини и Новом Саду, а сад злурадо тријумфују што неко други мора да налази паре за буџет и пензије", истичу напредњаци.

Они су подсетили и на недавну изјаву лидера ЛСВ Ненада Чанка који је рекао да Пајтић више нема легитимитет да остане на том месту и води Владу Војводине."Ненаду Чанку се мора веровати јер он најбоље зна какав му је коалициони партнер. Велика је истина да Пајтић одавно нема легитимитет. То се знало и пре мартовских избора на којима су бирачи само потврдили стару истину да легитимитет не може имати влада огрезла у корупцији као што је то случај са Пајтићевом владом у Војводини", закључује се у саопштењу СНС.

(Танјуг)
 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести