Стано: За наставак дијалога потребно поверење између Београда и Приштине

ПРИШТИНА: За наставак дијалога прво је потребно да се успостави потпуно поверење између Приштине и Београда и да се обе стране врате у ситуацију у којој је дијалог могућ, поручио је портпарол шефа дипломатије ЕУ Петер Стано.
beograd pristina, tanjug
Фото: Tanjug, kombo

Стано је то рекао за Газету Експрес, поводом најаве владе у Приштини да ће таксе од 100 одсто заменити мерама реципроцитета.

"Током своје посете Косову и Србији, високи представник (за спољну политику и безбедност) Жозеп Борел указао је да су ствари попут такси Косова и поједине дипломатске активности Србије створили непотребне тензије између Београда и Приштине и да обе стране треба да се врате у ситуацију када је дијалог био могућ", рекао је Стано.

Он је нагласио да и Београд и Приштина имају одговорност да обезбеде брз наставак преговора.

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти у више наврата поновио је да ће таксе бити укинуте и уведене мере реципроцитета.

Специјални изасланик америчког председника за дијалог Ричард Гренел поновио је раније данас да је од суштинске важности да Приштина укине сто одсто наметнуте таксе на производе из централне Србије да би, како је поручио, профункционисале инвестиције.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести