Стефановић: Од 45 општина у Војводина у 40 смо убедљиво победили

Потпредседник СНС Небојша Стефановић оценио је данас да су опозиционе странке, представници бившег режима

и мањих удружења, на данашњем протесту доживели дебакл. "Тражимо од њих да прихвате чињеницу да су претрпли жесток пораз и огроман дебакл на овим изборима", рекао је Стефановић на конференцији за новианре у седишту СНС.

Он је рекао да се испред седишта РИК у Београду окупило око 1.700 људи, који су, каже, организовано аутобусима дошли из Краљева, Панчева...

"Толико су могли да се окупе Пајтић, Тадић, Јовановић, Обрадовић, Петровић, Веселиновић, али и Младен Обрадовић, Сандуловић. Кад одузмете све те сјајне величине, запитам се колико је народа било", рекао је Стефановић.

Он је навео да су се окупили они који су за и који су против НАТО, они који су против отварања фабрика, који су пљачкали од хендикепиране деце.

"Они су крали на изборима и тако се понашали и зато мисле да ће се сви понашати као они", рекао је Стефановић и упитао Бојана Пајтића на ком је то месту наводно гласао човек који има више од 100 година.

За разлику до њих, Александар Вучић се понаша 20 пута поштеније, он хоће да демократски влада, а они би само да врате све привилегије, додао је Стефановић, поручивши: "Нећемо им то дозволити".

"Ми водимо политику тако да штитимо грађане, али нећемо да штитимо њихову бандитску политику", поручио је Срефановић.

Он је "дебакл" опозиције илустровао резултатима избора у Војводини где је, како је рекао, ДС у покрајнској скупштини имала 56 посланика, а сада их има 10, док је СНС имао 22, а сада 63.

"Од 45 општина у Војводина у 40 смо убедљиво победили. У Београду смо сем у општинама Врачар, Стари град и Нови Београд победили убедљиво, и то смо на Новом Београду на парламентарним изборима убедљиво победили", рекао је Стефановић.

Он је истакао да је народ изашао и рекао шта жели, а то је да Србијом владају поштени и одговорни, а не они који су пљачкали и мисле да ће данас оваквом врстом кампање моћи да се врате да пљачкају.

"Они не бране ништа. Ти људи не бране ништа, они се труде да задрже своје привилегије, фотеље, власт колико год могу, али народ их не жели и то је болна чињеница са којом са којом не могу да се помире", рекао је Стефановић.

Он је оценио да је Александар Вучић поштенији и одговорнији 20 пута од оних који су се данас окупили, јер хоће да демократски влада земљом.

"Ми смо омогућили овој земљи да се свако мирно и достојанствено окупи. Ова влада ће да им омогући да се понашају како год желе у складу са законом, али нећемо да дозволимо да туку жене, као што су напали даму члана РИК-а пре два дана. Напали су жену и на најбруталнији начин утицали на рад РИК-а. Тако нешто није дозвољено. Није дозвољено насиље. Нећемо толерисати насиље. Наше друштво није такво друштво", рекао је Стефановић.

Наводећи да опозиција говори о слободи изражавања и медија, он је истакао да у њихово време нисте могли да нађете медији на којој се могло чути опозициона реч, да гостујете у временској прогнози, а не негде озбиљније.

"Њих данас има на више на РТС-у него што има нас, а за телевизују Војводине да и не говорим. То показује колико је ово демократска земља. Водимо политику на начин  да штитимо интетресе грађана, али нећемо да штитимо њихов лоповлук и бандитско понашање", рекао је Стефановић.

Стефановић је осудио и напад на новинарку РТВ Пинк која је, како је рекао, током скупа опозиције, брутално вређана.

Он је, говорећи о резултатима избора на Врачару, рекао да су тамо коалиција око ДС и Саша Радуловић освојили већину и да могу да формирају већину у року од три дана.

Стефановић је навео да верује да је било пљачке на Врачару и да су грађани довођени у заблуду и да је могуће да су зато гласали за те странке.
Међутим, Стефановић сматра и да је ДС на Врачару доживела тежак пораз, јер њихова коалиција има једва једног више одборника од СНС.

"Ми нигде нисмо никога ни на шта присиљавали, нити нам пада на памет, нити нас интересује да негде владамо. Општине нису наша очевина, већ грађани одлучују коме ће да дају поверење", рекао је Стефановић.
(Танјуг)

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести