Стефановић: Спреман сам да сносим последице

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да се одазвао позиву надлежних државних органа у вези с кривичном пријавом о наводном незаконитом праћењу

новинарке и да је спреман да сноси све последице уколико се утврди да је учинио нешто против закона.

– Ако се утврди да сам учинио нешто мимо закона, спреман сам да сносим све последице, али исто тако очекујем да ће те последице сносити и они који су ме лажно пријавили уколико се утврди да су кривиче пријаве биле лажне и нетачне – навео је Стефановић, а преноси МУП.

Додајући да се „све одвија баш онако као што је пре неколико дана рекао и да то показује да је у потпуности био у праву”, Стефановић је казао да се у међувремену одазвао позиву надлежних органа, дао изјаву и да очекује да ће се надлежно тужилаштво огласити и саопштити резултате.

Истакао је и да ту страгу не води Министарство унутрашњих послова, већ други државни органи, у сарадњи с Тужилаштвом.

Против Стефановића и секретарке Управе криминалистичке полиције Дијане Хркаловић 30. децембра 2015. године поднета је кривична пријава Тужилаштву за организовани криминал, због наводне „злоупотребе службеног положаја и трговине утицајем”. А председник НУНС-а Вукашин Обрадовић најавио је  да ће поднети кривичну пријаву против Стефановића у вези с наводним праћењем једне новинарке.  Стефановић је, иначе, 8. јануара изјавио да стабилност коју Влада успева да спроведе у Србији не одговара свима и да постоје информације о томе да ће одређени људи лажним пријавама покушати да кажу да су неки новинари у Србији праћени иако, како каже, за то нема доказа.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести