Телеграми саучешћа српских власти белгијским званичницима

Председник Владе Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа председнику Владе Краљевине Белгије Шарлу Мишелу поводом настрадалих у јутрошњим екпсплозијама у Бриселу

и навео да је свет шокиран терористичким нападима.

"Дубоко нас је потресла вест о настрадалима и повређенима у експлозији бомбе на Аеродрому Завентем и на станици метроа у Бриселу. Свет је шокиран терористичким нападима, који угрожавају све цивилизацијске вредности за које се снажно залажемо. Стога још једном желим да нагласим значај заједничких напора које морамо да уложимо у одлучној борби против тероризма", навео је Вучић у телеграму.

Премијер је у име Владе Србије и лично име упутио је изразе најдубљег саучешћа, наводи се у телеграму, саопштила је Канцеларија за сарадњу са медијима.

Николић изразио саучешће и осудио акт тероризма

Председник Србије Томислав  Николић упутио је телеграм саучешћа белгијском краљу Филипу поводом страдања цивила у данашњем терористичком нападу на Брисел и најоштрије осудио акт тероризма.Председник Николић је изјавио и саучешће породицама настрадалих, а повређенима пожелео брз опоравак, саопштила је Служба за сарадњу с амедијима председника.

Председник Николић најоштрије је осудио акт тероризма рекавши да је он у Бриселу показао свој најбруталнији облик.Николић је у телеграму навео да се тероризму може супротставити само заједничком и бескомпромисном акцијом свих држава."Уверен сам да ће организатори и саучесници бити брзо пронађени и сносити последице за своја недела“, навео је Николић у телеграму.

Гојковић упутила телеграм саучешћа белгијским колегама

Председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић упутила је телеграме саучешћа председнику Представничког дома Федералног парламента Белгије Зигфриду Браку и председници Сената Белгије Кристине Дефрењ поводом терористичког напада у Бриселу.

"Дубоко нас је потресла вест о терористичком нападу у Бриселу, у којем су страдали недужни грађани. Изражавамо солидарност и подршку народу и властима Белгије у борби против тероризма који угрожава заједничке вредности демократије и људских права. Молим вас да у овом тешком тренутку примите изразе подршке и пренесете дубоко саучешће породицама настрадалих“, поручила је Гојковић, саопштено је из парламента.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести