Традиционална застава Војводине испред Покрајинске владе

Председник Покрајинске Владе Игор Мировић данас је на јарболу испред згарде Покрајинске владе развио традиционалну заставу Војводине.

Одлуку о употреби традиционалне заставе Војводине донели су посланици Покрајинске скупштине на претходној седници и та традиционална застава убудуће ће бити равноправно постављана са застовом Војводином и заставом Републиком Србије.

 ''Од данас се поносно вијори наша традиционална застава. Чували смо је деценијама и вековима у срцима оних који су се искрено и часно борили за Војводину. Нека се традиционална затава поносно вијори широм Војводине увек под и у оквиру Републике Србије'', рекао је Мировић.

Он се захвалио посланицима Скупштине Војводине што су поштовали статут АП Војводине и донели одлуку о употреби традиционалне заставе.
Мировић је након развијања заставе на јарболу исту такву традиционалну заставу предао градончелнику Новог Сада Милошу Вучевићу, а та застава ће током дана бити развијена и на јарболу испред Градске куће.

Церемонији развијања традиционалне заставе Војводине осим Мировића и Вучевића присуствовали су и шеф Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор и чланови покрајинске владе, те велики број грађана.
Пре подизања заставе познати новосадски глумци Миодраг Петровић и Жељка Јелић рецитовали су стихове песама ''Разговор са увученом српсклом заставом на мађистрату новосадском 1869. године'' од Лазе Костића и ''Завичај'' чији је ауторка песникиња Флорика Стефан.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести