Три одборника ДС-а прешла у СНС

У Панчеву, где су на власти напредњаци и демократе, три одборника ДС-а прешла су у СНС, док ће Градски одбор демократа одлучити у петак да ли ће испоштовати одлуку странчке

централе о раскидању свих коалиција с напредњацима. Председник Градског одбора ДС-а Предраг Богатинчевић рекао је Танјугу да ће у петак по подне бити одлучено да ли ће се испоштовати одлука врха странке.

Он је казао и да је троје одборника напустило панчевачки ДС, додавши да је један од њих тражио од странке да га искључи, док је о одлуци два одборника обавештен посредством медија.

Одлука Градског одбора демократа о евентуалном напуштању неће угрозити владајућу већину коју предводе напредњаци јер је тој партији, како је јуче саопштено, приступило пет одборника.

– Уз три одборника ДС-а, напредњацима су приступили и по један одборник Социјалистичке партије Србије и Социјалдемократске странке – рекао је новинарима председник Градског одбора СНС-а Жељко Сушец.

Он је , како је пренела РТВ Панчево, рекао и да одборничка група Српске напредне странке сада броји 34 од 70 одборника. Он је навео и да СНС, после одлуке врха ДС-а, не види локални ДС у власти и да упркос томе, панчевачка локална власт није угрожена јер има већину од 42 одборника уз помоћ СДПС-а, ПУПС-а, СНП-а, СПО-ас и ПС-а.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести