Турском амбасадору уручен демарш због убиства навијача

Министарство спољних послова Србије уручило је данас демарш амбасадору Турске у Београду Мехмету Кемалу Бозају због убиства навијача Црвене звезде у Истанбулу где се играла кошаркашка утакмица

Галатасарај-Црвена звезда, изјавио је данас министар спољних послова Србије Ивица Дачић.
"Тражимо истину о том злочиначком акту", рекао је Дачић на редовној изборној скупштини Једиснтвене Србије у Београду и додао да ће турски министар спорта данас са аеродрома у Истанбулу испратити посмртне остатке настрадалог нацијача.

Он је подсетио да су пре више од недељу дана турски навијачи били у Београду због једне утакмице и нагласио да су дочекани уз велике мере безбедности.
Навијач Црвене звезде убијен је синоћ у близини спортске хале у Истанбулу где је српски кошаркашки клуб играо са Галатасарајем.
Генерални конзул Србије у Истанбулу Зоран Марковић рекао је Тањугу да је наш навијач убоден ножем у груди у тучи испред хале "Абди Ипекчи" где се играла кошаркашка утакмица.

Према његовим речима, ово је "терористички акт на наше грађане од стране турских хулигана".
Српски конзул је рекао да је реанимација младића трајала пет сати и да је он умро од обилног крварења, мада су се турски лекари изузетно борили за његов живот.

Београдски медији пренели су да је смртоносне повреде ножем задобио двадесетпетогодишњи младић из Земуна.
Током утакмице коју је Галатасарај у усијаној атмосфери добио после два продужетка са 110:103 навијачи турског клуба у неколико наврата скандирали су "Косово, Косово", док је тренер Ергин Атаман после меча назвао навијаче Црвене звезде "терористима", алудирајући на инциденте уочи сусрета два клуба.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести