Управни суд: Листа СНС за изборе у Шапцу је валидна

ШАБАЦ:  Управни суд уважио је жалбу СНС на одлуку Градске изборне комисије Шабац, која је одбила листу "Александар Вучић - За нашу децу" за локалне изборе, те одлучио да је та листа валидна, саопштио је данас СНС.
Izbori 2020  Foto: Dnevnik.rs
Фото: Избори 2020 Фото: Дневник.рс

Како се наводи, Управни суд је у законском року одлучио да је листа валидна и да ће имати прво место на гласачком листићу на предстојећим изборима у Шапцу, будући да је та странка прва предала неопходне потписе и документацију.

СНС наводи да та одлука Управног суда сведочи о објективном и непристрасном одлучивању, упркос, како истичу, до сада незабележеним притисцима, које је на суд вршио актуелни градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.

Зеленовић је, тврди СНС, преко њему блиских медија пласирао информације с циљем дискредитације судија и свих који су одлучивали у овом поступку и покушао да пласира инсинуације о "политичком притиску на судије Управног суда".

Градски одбор СНС саопштио је и да се до даљег неће бавити изборном кампањом нити одговарати на, како наводе, непрестане провокације Небојше Зеленовића и Душана Петровића, јер ће поштовати решење Републичке изборне комисије о прекиду свих изборних радњи до престанка ванредног стања.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести