Васиљевић: Најстроже казне за злоупотребе и зараду на рачун кризе

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић је у контакту са привредницима у Србији који на дневном нивоу добијају упозорење да ће најстроже бити санкционисани они који покушавају да злоупотребама у ситуацији када се суочавамо са корона вирусом зараде и динар, каже саветница за медије председника Србије Сузана Васиљевић.
Suzana Vasiljevic/Tanjug
Фото: Tanjug

"Велике казне ће бити за такве људе. Надам се да ће им то бити велика опомена да се не бави тим стварима", рекла је Васиљевић у укључењу за ТВ Прва.

Каже да Влада Србије не може да приватнику забрани да отпушта људе, нити да забрани било шта друго, али може да им упућује апреле да не отпуштају раднике у овој ситуацији.

"Ради се на томе да се одвоје велика средства за приватни сектор као надокнада за све што су изгубили током ванредног стања", каже Васиљевић.

Навела је да је Србија 2012. била земља са потпуно уништеном економијом и да је за седам, осам година тешким мерама Вучић успео да земљу доведе до овога где смо данас.

"А то је да је Србија једина земља у региона и једна од ретких у Европи где плате у јавном сектору неће бити смањене, где су продавнице пуне, има горива, а припремају се и пакети помоћи", рекла је Васиљевић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести