Вучевић: Жежељев мост биће отворен кад радови дозволе

БЕОГРАД: Потпредседник главног одбора СНС Милош Вучевић реаговао је данас на отворено писмо које је бивши градоначелник Новог Сада Борислав Новаковић упутио председнику Србије и поручио му (Новаковићу) да ће Жежељев мост бити отворен након коначног завршетка радова.
zezeljev most
Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

Он је у саопштењу за медије одговорио на оптужбе Новаковића да се мост не отвара за саобраћај, јер се чека датум "који се уклапа у Вучићев распоред" и навео да је једини разлог за чекање одговорност власти у Новом Саду која поштује све грађевинске процедуре.

Вучевић је рекао да су овакве оптужбе Новаковића жеља појединаца да својим неодговорним поступцима личне интересе ставе испред инетреса свих грађана Србије. 

Како каже, чињеница је да је Нови Сад остао без Жежељевог моста пре скоро две деценије, као и да је уговор о изградњи моста потписан 2011. године, али и да је те године уговор сачињен од "низа лоших услова како за Град Нови Сад, тако и за саму државу".

"Уговор је заправо потписан руком оних који су данас нашли за сходно да јавно упиру прстом на председника Србије и тим који је уз њега. Пајтић, Ђилас, Јеремић заправо је тим који је у сарадњи са њиховим послушним кадром Бором Солунцем, направио овај уговор, а у складу са својим препознатљивим начином рада - пљачкањем грађана Србије,", наводи Вучевић у саопштењу.

Додао је да су представници претходне власти директно одговорни за кашњење у реализацији уговора, те да су оставили затворен мост, као и много препрека и проблема које је Град уз подршку државе успео да реши. 

"Свестан сам, а заједно са осталим грађанима Србије и сведок сам, да су политичари попут Пајтића, Ђиласа, Обрадовића, Јеремића и Новаковића навикли да представљају недовршене пројекте и смешкају се на сликама иза којих стоје непотпуна дела са много пропуста, без дозвола и адекватне документације", истиче он. 

Како наводи, СНС је претходних година, па и сада доказала да је иза ње одговорно и систематично поступање које је и овај пут на делу. 

"Тек након завршетка свих потребних радова, Жежељев мост ће бити пуштен у рад, на моје велико задовољство, грађани Новог Сада имаће на располагању оно што су сви поменути политичари покушали да им ускрате разним опструкцијама", закључио је Вучевић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести