Вучић: Изузетно значајна експертска подршка ОЕБС-а

БЕОГРАД: Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са генералним секретаром ОЕБС-а Томасом Гремингером са којим је разговарао о реформским процесима, ситуацији у региону и стратешким приоритетима Србије.
v
Фото: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Председник Вучић је истакао да ОЕБС представља изузетно значајну регионалну безбедносну организацију, која пружа могућност за заједничко суочавање са многобројним постојећим и новим безбедносним изазовима, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Републике.

"Веома смо задовољни сарадњом коју остварујемо са Мисијом ОЕБС-а у Србији и сматрамо да је експертска подршка, коју ова Организација пружа нашим институцијама, изузетно значајна. Ценимо и подршку Мисије процесу израде Медијске стратегије", рекао је председник Вучић и похвалио сарадњу коју наше институције остварују са Мисијом ОЕБС-а на Косову и Метохији.

Председник Вучић високо је оценио и сарадњу са ОЕБС-ом и њеном Канцеларијом за демократске институције и људска права (ОДИХР) у области унапређења изборног процеса. У циљу праћења примене препорука и унапређења изборног процеса, Влада Србије је у августу ове године донела одлуку о оснивању Радне групе за сарадњу са ОЕБС-ом и Канцеларијом за демократске институције и људска права.

 

Генерални секретар Гремингер је истакао да ОЕБС жели да подржи Србију у консолидацији демократских институција, унапређењу изборног система и јачању медијских слобода.

Током сусрета, саговорници су закључили да Србија активно доприноси стабилности и безбедности, промовише регионалну сарадњу, као и да је снажно посвећена принципима мултилатерализма и остваривању смерница ОЕБС-а.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести