Вучић: Коридор 10 мења слику Србије

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић је, уочи отварања целог јужног крака Коридора 10 у Србији, најављеног за предстојећи викенд, на свом инстаграм налогу «будућностсрбијеав» објавио кратак видео снимак којим је подсетио како су текли радови на тој деоници ауто-пута.
vucic
Фото: Tanjug (D. Goll, arhiva)

Ово мења слику Србије. Да се људи поносе, да виде колико је Србија напредовала, колико може да иде брже, другачије и успешније, навео је председник.

У снимку су приказане различите фазе у изградњи више деоница Коридора 10, како је то изгледало пре, а како сада изгледа када је све спремно за отварање ауто-пута.

Приказано је како су радници савладали косину у Грделичкој клисури, као и мост Врла у Владичином Хану, један од највећих градитељских подухвата на Коридору 10.

Вучић је раније најавио да ће у суботу или недељу бити отварена последња деоница аутопута на јужном краку Коридору 10, кроз Грделичку клисуру.

Вучић и Борисов о сарадњи, региону, енергетским пројектима

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић разговарао је данас телефоном са председником Владе Бугарске Бојком Борисовом, коме је захвалио на снажној и континуираној подршци Бугарске европском путу Србије.

Вучић је изразио задовољство што две земље интензивирају своју сарадњу, не само кроз билатералне односе, него и кроз рад Високог савета за сарадњу Србије, Бугарске, Румуније и Грчке. Он је истакао да тај квадрилатерални формат сарадње сматра веома значајним за развој добросуседских односа, али и развој Србије у економском и сваком другом смислу.

Вучић је рекао и да ће наша земља наставити да даје допринос европској агенди повезивања региона, а с премијером Борисовом посебно је разговарао о инфраструктурним и енергетским пројектима за повезивање две земље. 

Свог саговорника је обавестио о завршетку радова на јужном краку Коридора 10, те најавио да ће последња деоница аутопута кроз Грделичку клисуру бити у суботу отворена за саобраћај.

Двојица саговорника разговарала су и о могућностима за диверзификацију извора снабдевања гасом, кроз пројекат гасовода "Балкански ток", који, по предлогу премијера Борисова, треба да обједини гас из више праваца снабдевања, наведено је у саопштену службе за сарадњу с медијима председника. 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести