Вучић плус Дачић - добитна комбинација

Владајућа већина треба да има кандидата за председника Србије, који ће да победи у првом кругу, а уколико Српска напредна странка то не подржи, кандидат Социјалистичке партије

ћу бити ја, рекао је лидер СПС и шеф српске дипломатије Ивица Дачић. Он је на рекао да чека да се лидер СНС и премијер Србије Александар Вучић врати из Давоса са Светског економског форума да се договоре да ли ће имати заједничког кандидата на председничким изборима.

- Вучић плус Дачић је добитна комбинација. Уколико СНС то неће, кандидат СПС ћу бити ја - казао је лидер социјалиста.

Дачић је навео и да му није јасна кандидатура Вука Јеремића, јер би за њега требало да гласају бивши гласачи ДОС, а политика коју је он водио у време када је председник Србије био Борис Тадић није била баш у складу са политиком ДОС-а.

Он је рекао и да је Тадић „оставио све” што се сада дешава са Косовом.

- Меркелова је лично признала мени и Вучићу да ју је бивша власт у Србији преварила, а сада за све криве мене и премијера Србије и криве нас за то што се преговори воде у Бриселу - рекао је Дачић.

О кандидатури Заштитника грађана Саше Јанковића за председника, Дачић је казао да је апсолутно ненормално да он и даље обавља функцију заштитника грађана, јер то није политичка, већ независна функција са које треба да се контролишу политичари:

- Он је од самог почетка, а то није ни крио био наклоњен ДС и за мене то није изненађење.

Коментаришући изјаву шефа посланичке групе ДС Горана Ћирића да је Дачић уплашен због осипања бирачког тела јер седи у „катастрофалној влади која је срозала животни стандард”, Дачић је упитао по ком основу је онда он специјални саветник директора „Поште Србије”?

Он је рекао и да Ћирић има дупло већу плату од њега, а њему држи предавање.

- Ако си опозиционар изађи из тога. Немој да седиш у државном предузећу. Има дупло већу плату од мене, он је у јавном предузећу и мени држи предавање. Хајде да се заменимо - казао је Дачић.

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести