Вучић: Разумем нервозу оних којима смета јака и богата Србија

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да дефицит у августу износи 6,8 милијарди динара, а не 25 милијарди, колико су се "неки којима смета јака, снажна и богата Србија"

надали да ће бити.
Вучић је у Смедереву, објаснио да је Србија ушла у период динамичног раста и истакао да се више неће враћати у рецесију.
"Зато и разумем нервозу многих којима смета јака, снажна и богата Србија, која то можда неће бити у наредних годину или две, али за четири или пет година сигурно хоће", казао је премијер.

Према његовим речима, многи су говорили да ће Србија ове године бити у рецесији због мера фискалне консолидације, а испоставило се да "смо ипак ми били у праву који смо говорили да ће Србија бити у плусу".
"Ја данас вама саопштавам да ће Србија већ ове године имати раст већи од један одсто, следеће већи од два одсто, а 2017. већи од три одсто", рекао је Вучић.
Он је поновио да је реформа српске економије његов "дипломски рад", и - осврнувши се на наводе опозиције, интересних група, као и појединаца на друштвеним мрежама, који, су, како је приметио, обмањивали јавност по питању нивоа дефицита - показао папир са бројкама на коме је приказано, како је рекао, колико је мање од планираног Србија потрошлиа, а колико је више зарадила.

"За оне који су се надали да ће нам дефицит у августу бити 25 милијарди, а нама је дефицит 6,8 милијарди, могу само да кажем да не разумем људе који не воле своју земљу и не радују се њеном успеху. Ми ћемо наставити као и до сада и имаће разлога за тугу, ако своју већ своју земљу не воле довољно", уверен је премијер.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести