Зеленовићеви саборци кидушу на жене: Подмладак Заједно за Србију брутално извређао симпатизерке СНС

Мизогонија - мржња према женама - која је после низа испада званичника опозиционих лидера постала и званична идеологија Савеза за Србију, добила је свој најекстремнији облик, открива Република.рс.
zelenovic01-tanjug-dragan-kujundzic
Фото: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

За то се побринуо подмладак странке Небојше Зеленовића који је на друштвеним мрежама покренуо хајку против четири младе девојке, присталице Српске напредне странке.

Наиме, испод фотографије ове четири девојке Зеленовићеве присталице оставиле су читав низ вулгарних и бесрпизорних коментара и увреде које "пас маслом не би појео", а које Република.рс неће објавити из поштовања према младим девојкама, њиховим породицама и пријатељима.

Оно што, пак, можемо да констатујемо, је да је део увреда који им је упућен на трагу онога што су многе даме из СНС већ осетиле на својој кожи.

Подсетимо се, лидер Двери Бошко Обрадовић ударио је у Скупштини председницу парламента Мају Гојковић, а његови хулигани напали су и пребили новинарку ТВ Пинк Гоцу Узелац.

Поред тога, Обрадовићев саборац Јанко Веселиновић писао је на Твитеру да премијерки Србији Ани Брнабић треба да "покажу црнци". Да све има облик патологије сведоче и последњи напади на жену из сопствених редова - Гордану Чомић, која је била изложена вербалном линчу само зато што је прекинула бојкот Скупштине и парламенту образлагала амандман који се тиче управа положаја жена.

При том, оно што треба имати на уму, и поред готово свакодневних испада, лидери СЗС никада се нису извинили нити осудили било који поступак који је био уперен против припадница нежнијег пола.

А ћутање није ништа друго него одобравање. А то је недопустиво у друштву које хоће да буде демократско и цивилизовано.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести