„Дневник” 58. пут бира најбоље спортисте

Као и у смирај сваке календарске године, “Дневник” ће у четвртак увече прогласити, по 58. пут у историји, најбоље спортисте АП Војводина. Уз избор београдског листа “Спорт”, ово је најстарије проглашење

у Србији, што нашем избору даје посебну тежину и значај. На вечитој листи лауреата “Дневниковог” признања налазе се многа велика и значајна имена српског, европског и светског спорта, људи који су освајали бројне олимпијске, светске и европске медаље.

Први пут наш лист је бирао најбоље далеке 1957. године, када је  носилац титуле спортисте АП Војводина постао фудбалер Добросав Крстић и од тада су почеле да се исписују странице великих успеха врхунског спорта у Покрајини. Између осталих, “Дневниково” признање понели су: ателтичарке Олга Гере и Ивана Шпановић, фудбалери Новак Рогановић и Миодраг Пантелић,  боксери Петар Бенедек, Звонко Вујин и Слободан Качар, рвачи Бранислав Симић, Сретен Дамјановић, Ивица Фргић, Момир Петковић, Рефик Мемишевић, Сенад Ризвановић и Александар Јованчевић, рукометаши Мирјана Ђурица и Момир Рнић, одбојкаши Жарко Петровић, Андрија Герић, Васа Мијић и Слободан Бошкан, веслачи Милорад Станулов, Зоран Панчић и Ива Обрадовић, стрелци Бранислав Лончар, Аранка Биндер, Александра Ивошев и Немања Миросављев, тенисерка Моника Селеш и многи други великани.

У Мастер центру Новосадског сајма ће се многи од њих поново окупити на једном месту, како би увеличали наш избор и честитали својим наследницима. Уз њих ће, наравно, свечаној приредби присуствовати и бројни гости из свих сфера друштвеног живота. Прогласићемо најбоље у 22 спортске гране, а током 2014. године, која, додуше, није била олимпијска, али су одржана многа велика такмичења, светска и европска првенства, на којима су и војвођански спортисти оставили значајан траг. Зато “Дневниковом” жирију није било ни мало једноставно да изабере најбоље. Ипак, новинари спортске рубрике нашег листа одговорили су озбиљности задатка и прогласили су најбоље, а какав је резултат њиховог гласања био, знаће се вечерас од 19 часова.

Као и ранијих година, наш лист доделиће и три специјална признања, за посебан допринос развоју спорта у Покрајини.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести