АБА: Партизан победио Задар, Звезда Игокеу, пораз Будућности

Кошаркаши Партизана савладали су данас у Београду екипу Задра са 87:53 (15:20, 21:8, 23:11, 28:14) и остали у конкуренцији за друго место пред почетак плеј-офа регионалне АБА лиге.

Партизан-Задар 87:53 (15:20, 21:8, 23:11, 28:14)

БЕОГРАД: Хала Пионир, гледалаца: 7.000, судије: Јавор, Петек, Крејић.

ПАРТИЗАН: Акојон 16, Павловић, Тепић 4, Мурић 9, Маринковић 10, Дало 7, Милутинов 6, Милосављевић 9, Мачван 12, Ђумић 11, Андрић 3, Милутиновић.

ЗАДАР: Башић 3, Шегарић 2, Иванов 3, Краљевић 8, Вранеш 4, Санго 9, Собин 16, Ширко 2, Рамљак, Бошњак 4, Бараћ 2.

Изабраници Душка Вујошевића забележили су 18. победу, 12. заредом, а коју позицију ће заузети у лигашком делу сезоне одлучиће меч последњег кола у којем следеће недеље гостују екипи Будућности у Подгорици.

Данашњи дуел у Пиониру црно-бели су почели стегнуто због његове важности, али је у наставку борбе њихов квалитет дошао до изражаја, па су заслужено и лако дошли до важног тријумфа.

Од друге четвртине Партизан је потпуно загосподарио паркетом, успешан деби имао је Американац Џош Акојон са 16 поена, тако да Задрани, који су наступили без свог најбољег играча Флоренса, нису имали изгледа за евентуално изненађење.

Разиграни црно-бели стекли су убедљиву предност и без икаквих проблема контролисали меч до краја, а до убедљиве победе, којом су се реванширали гостима за пораз у првом делу сезоне, предводили су их Акојон са 16, Мачван са 12 и Ђумић са 11 поена.
У екипи Задра најефикаснији су били Собин са 16 и Санго са девет.

Данашња утакмица, као и све у оквиру 25. кола, почела је минутом ћутања у знак поште трагично настрадалима у паду хеликоптера у Београду.
М. К.

Вујошевић: Више од победе радује посета у Пиониру
Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевиц рекао је после одличне игре против Задра да више од победе радује долазак великог броја навијача у Пионир.

"Више од победе радује посета ових људи, што није изненађење. Кошаркаши су пружили ангажовану и добру игру, још је рано за процене, али утакмица је показала да смо направили добар потез при избору плејмејкера. Њему ће ипак још требати да се прилагоди на услове и нову екипу", изјавио је Вујошевић после меча.

Он је оценио да ће преостали део сезоне бити још лепши за гледање, а Партизан у последњем колу, у одлучујућој утакмици за друго место, гостује екипи подгоричке Будућности.

"Не треба заборавити да је Задар прошлог викенда изгубио од Цедевите на једну лопту, отишао им је Флоренс. Ипак, треба се сконцентрисари и добро припремити за Подгорицу. Сећам се меча у Београду коју сам посматрао из публике због казне и доброг суђења за гостујући тим. Надам се да ће услови бити регуларни и да ће победити онај ко буде бољи на терену. Велика је разлика између другог и четвртог места и тај меч носи велику тежину", истакао је тренер Партизана.

Вујошевић додао да је имао проблема да организује тренинг због здравствених проблема Милутинова, Безбрадице, Ђумића.

Тренер кошаркаша Задра Анте Назор честитао је домаћину на заслуженој победи и истакао сјајан амбијент у Пиониру.

"Били смо прави и парирали смо у првом делу, међутим, противник је много јачи. Сваки дуел и ничија лопта припали су њима. Добро је што су наши млади играчи осетили овакву атмосферу, која је најбоља у региону", закључио је Назор.

Задар је данас претрпео 14. пораз и остао деветопласирани на табели регионалног такмичења.

Звезда се извукла у Лакташима
Игокеа-Црвена звезда 80:85 (25:18, 19:23, 27:21, 9:23)

ЛАКТАШИ:  Дворана у Лакташима, гледалаца: 3.000, судије: Дожаи, Хордов, Радојковић.

ИГОКЕА: Предић, Хеслип 18, Јоровић 6, Кнежевић, Милошевић 3, Чакаревић 12, Радукић 6, Дреновац, Бунић 13, Катнић 5, Зловарић, Џонс 17. 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Вилијамс 6, Ребић, Дангубић 8, Митровић 7, Блажић 14, Калинић 14, Марјановић 6, Каплановић, Тејић, Џенкинс 10, Јовић 2, Цирбес 18.

Кошаркаши Црвене звезде савладали су данас у Лакташима домаћу Игокеу са 85:80 (18:25, 23:19, 21:27, 23:9), у утакмици 25. кола регионалне АБА лиге.

Изабраници Дејана Радоњића, који су раније обезбедили прву позицију пред плеј-оф, забележели су 23. победу и нанели домаћину 16. пораз.

Црвено-бели су се данас извукли у Лакташима, где је домаћин пружио одличну партију и био на корак од изненађења.

Игокеа је водила највећим делом узбудљвог сусрета, фаворит није играо на очекиваном нивоу, посебно у одбрани, али је потврдио квалитет у одлучујућим тренуцима и у завршници направио преокрет за тријумф.

Црвену звезду су до победе предводили Цирбес са 18 и Блажич и Калинић са по 14 поена, док су код домаћина најефикаснији били Хеслип са 18, Џонс са 17 и Бунић са 13.

У последњем 26. колу Црвена звезда дочекује МЗТ Скопље, док Игокеа гостује Мега Лексу.

М. К.

Радоњић: Показали смо снажан карактер
Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је после победе у Лакташима да је његов тим показао снажан карактер упркос осцилацијама у игри против домаћина Игокее.

"У сваком случају, после евролигашких мечева генерално изгледамо мало другачије, посебно у ситуацији када смо без оптерећења. Практично смо с једним тренингом после Галатасараја одиграли меч са Игокеом. Одиграли смо са жељом да урадимо неке ствари које следе, било је периода без концентрације и са доста слабијом одбраном, међутим, показали смо снажан карактер и на крају славили у утакмици која није имала резултатског значаја. Захвалио бих навијачима на дочеку, били су феноменални", изјавио је Радоњић за сајт АБА лиге.

Лука Митровић је навео да је домаћа Игокеа имала сјајно шутерско вече и да је била на прагу победе.

"Драго ми је што се наша екипа вратила и после минус 15, показали смо борбени победнички дух. Честитао бих Игокеи на успешној представи и пожелео бих им пуно среће у последњем колу и првенству БиХ. Похвалио бих овај амбијент у Лакташима и захвалио навијачима који су нам и овде пружили подршку", казао је Митровић.

Тренер домаћина Жељко Лукајић истакао је да "треба реално поставити ствари".
"Звезда има само два пораза, игра Топ 16 Евролиге и има одличан ростер. Ми смо одиграли равноправну утакмицу с њима. У кош предности одлучивало се до задњег минута, крај је одлучила дужина клупе, нарочито нама на високој позицији", рекао је Лукајић, напомињући да је одиграна "права спортска представа, каква и треба да буде".

"Навијачи који су подржали Црвену звезду, а који су из нашег окружења, могли су да виде да и ми имамо квалитет и да и ми радимо. Волео бих да дођу нас подрже у БиХ првенству, да будемо шампиони и да опет могу да гледају утакмице близу своје куће, јер ако гледамо локалпатриотски ми смо њихови, као што су и они наши драги гости. Нама остаје то још једно коло, одиграћемо га са овом енергијом, а види се да је Игокеа има и то ми је најважније, да једно заједништво у екипи показује резултат”, закључио је Лукајић.

У последњем 26. колу Црвена звезда дочекује МЗТ Скопље, док Игокеа гостује Мега Лексу.


Након ових резултата и даље је неизвесно какав ће бити редослед на табели лигашког дела такмичења пред плеј-оф и ко ће бити иза Црвене звезде, која је раније обезбедила прву позицију.

Одлучује последње коло, а "у игри" су остали Будућност, Партизан и Цедевита.

У преосталом сусрету 25. кола вечерас од 21 сат у Скопљу играју МЗТ и Цибона.

Резултати:
Партизан - Задар 87:53 (15:20, 21:8, 23:11, 28:14
Игокеа - Црвена звезда 80:85 (25:18, 19:23, 27:21, 9:23)
Цедевита - Будућност 80:70 (17:20, 25:10, 17:21, 21:19)

Одиграно: Крка - Солнок 61:71, Левски - Олимпија 56:78, Металац - Мега Лекс 86:83.

Табела: Црвена звезда 23-2, Будућност и Партизан 18-7, Цедевита 17-8, Олимпија 14-11, Металац 13-12, Крка и Солнок 12-13, Задар 11-14, Мега Лекс 10-15, Игокеа 9-16, Цибона 9-15, МЗТ 6-18, Левски 2-23.

У последњем 26. колу састају се Олимпија - Крка, Задар - Металац, Мега Лекс - Игокеа (21. марта), Цибона - Левски, Солнок - Цедевита, Будућност - Партизан (22. марта) и Црвена звезда - МЗТ (23. марта).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести