АБА: Партизан победио Звезду и изједначио на 1:1

Кошаркаши Партизана победили су вечерас Црвену звезду са 70:68 (22:17, 20:18, 16:13,12:20) и изједначили резултат у полуфиналној серији плеј-офа АБА лиге на 1:1.

Црвена звезда-Партизан са 68:70 (17:22, 18:20, 13:16, 20:12)

БЕОГРАД: Хала Пионир, гледалаца: 5.932, судије: Радовић, Јовчић, Јавор.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Вилијамс 15, Ребић, Дангубић 5, Митровић 4, Лазић, Блажић 5, Калинић 8, Марјановић 2, Тејић, Џенкинс 19, Јовић 4, Цирбес 6.

ПАРТИЗАН: Акојон 13, Павловић 11, Тепић 10, Мурић 8, Маринковић, Дало, Милутинов 8, Милосављевић 6, Мачван 14 (17ск), Ђумић, Андрић, Безбрадица.

Партизан је направио брејк и у много бољој атомсфери дочекује трећи меч, који је на програму у суботу, пред својим навијачима.

За разлику од јучерашње утакмице, црно-бели су овога пута били бољи ривал и контролисали дешавања на терену у три четвртине.

Изабраници Душка Вујошевића у потпуности су надскакали противника (42:30) и зауставили ове сезоне најбољег играча Звезде Бобана Марјановића (само два поена). Гости су имали „нове” играче у статистици, пре свих Тепића, потом Акојона и одличног Милутинова. Мачван је направио чак 17 скокова.

Звезда је меч почела са мање жара у игри, Џенкинс и Вилијамс прорадили су тек у последњој четвртини, а нешто слабији учинак у односу на јучерашњу утакмицу имали су Митровић, Блажич, Калинић и Марјановић.

Утакмица је решена у узбудљивој завршници, иако су гости у 23. минуту имали предност од 14 поена разлике (35:49). Тим са Малог Калемегдана имао је прилику да дође до победе, али је покушај Јаке Блажича у финишу изблокирао центар Никола Милутинов.

Најефикаснији у победничком тиму био је Милан Мачван са 14 поена, поен мање постигао је Џош Акојон, док су двоцифрене учинке имали Александар Павловић (11) и Миленко Тепић (10).

Код Звезде су се истакли Американци Чарлс Џенкинс са 19 и Маркус Вилијамс са 15 поена.

Наредни меч игра се у суботу од 21 сат у хали Пионир.

Пласман у финале и играње у Евролиги следеће сезоне избориће екипе које прве забележе три победе.

Радоњић: Партизану је сад лакше
Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је вечерас да су лош улазак у меч и слаба контрола скока главни разлози за пораз његовог тима.

"Лош смо ушли у меч, Партизан је искористио такав наш приступ, стекао самопоуздање и предност. Имали смо проблем у скоку. Покушали смо квалитетнијим нападом да дођемо до бољег резултата, али противник је почетком другог полувремена искористио доста наших грешака, направио велику разлику и сугурно ће серија за њих сада бити лакша", рекао је Радоњић на конференцији за медије у хали Пионир.

Он је додао да ће црвено-бели покушати у суботу да одиграју боље, врате брејк и предност у серији.

"Мораћемо да одиграмо другачије у наредном мечу, концентрација мора да буде боља, посебно у скоку. Идемо даље, знамо шта нас чека пред њиховим навијачима, покушаћемо да одиграмо боље и вратимо брејк", рекао је црногорски стручњак.

Радоњић је истакао да није задовољан последњим нападом Звезде, иако је Јака Блажич ишао на улаз.

Вујошевић: Момци показали да поседују квалитет
Тренер Партизана Душко Вујошевић честитао је својим кошаркашима јер су успели да победе Црвену звезду.

"Сусрет је био веома квалитетан, тежак и напоран за обе екипе јер се игра дан за дан. То је велики напор. Честитам Звезди на квалитетној утакмици, доброј борби, али и мојим момцима што су у оваквој атомсфери и сутуацији показали да поседују храброст и квалитет. Рекао сам да нас чека дуга серија, далеко од тога да је овом утакмицом било шта решено", рекао је Вујошевић на конференцији за медије у хали Пионир.

Он је додао да је било за очекивати пад у игри код обе екипе због згуснутог распореда утакмица у полуфиналу.

"Добро је за кошарку што две екипе из Београда могу да демонстрирају овакав ниво кошарке, надам се да су кошаркашки сладокусци уживали у свему што овај спорт чини атрактивним. Очекујем да све екипе кад играју против Партизана да се представе у најбољем светлу, а Звезду посебно ценим", поручио је Вујошевић.

Капитен Партизана Драган Милосављевић рекао је да је његов тим имао среће.

"Јако тешка и важна утакмица, играли смо добро, нисмо најбоље исконтролисали меч, нажалост нисмо сачували велику предност, али смо на крају имали среће", рекао је Милосављевић.

Лазић: Партизан заслужено победио
Кошаркаш Црвене звезде Бранко Лазић рекао је вечерас да његов тима нема оправдања за лошу партију и поручио да је Партизан заслужено победио.

"Нервозно смо ушли у утакмицу, Партизан је направио разлику, али смо у последњој четвртини успели да се вратимо. Недостајало је више концентрације да преломимо меч, али нема алибија, Партизан је заслужено победио", рекао је Лазић новинарима после меча.

Он је поручио да екипа не може разлоге пораза да тражи у умору и да ће Партизану бити лакше пред њиховим навијачима.

Центар Звезде Бобан Марјановић рекао да ће његова екипа имати тежак задатак да направи брејк, али и да су црвено-бели спремни на то.

"Партизан је искористио наш лош улазак у меч, играо је веома добро. Имали смо шансу да се вратимо, али нисмо успели, 1:1 и идемо даље", рекао је Марјановић.

Он је поручио да је домаћи терен веома битан фактор у полуфиналу плеј-офа.

"Морамо боље да се спремимо и покушамо да вратимо брејк", рекао је Марјановић.

Будућност надомак финала АБА лиге
Кошаркаши Будућности налазе се надомак пласмана у финале АБА лиге, пошто су вечерас у Подгорици победили Цедевиту са 81:76 (26:24, 13:15, 22:20, 20:17) и повели са 2:0 у полуфиналној серији плеј-офа.

Будућност је дан раније, такође у Морачи, славила са 82:81 и недостаје је јој још један тријумф да обезбеди учешће у Евролиги наредне сезоне.

Поново је Борис Савовић био најефикаснији код Подгоричана са 22 поена, а двоцифрен учинак имали су Суад Шеховић (14) и Владимир Дашић и Џеј Ар Рејнолдс, који су постигли по 10 поена.

Бољи од осталих код гостију били су Немања Гордић са 17 и Станко Бараћ са 15 поена.

Серија се сада сели у Хрватску, а трећи сусрет истих ривала игра се у суботу, 18. априла, од 18.30 у загребачком Дому спортова.

М. К.
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести