Албанцима дуел са Србијом најважнија утакмица у историји

Премијер Албаније Еди Рама "наредио" је надлежнима за организацију утакмице са Србијом да све мора да протекне по највишим европским стандардима, а у ту сврху неће жалити ни новац,

на шта упућује и податак да је само за реновирање стадиона у Скадру издвојено чак 12 милиона евра.

Иако је првобитни план предвиђао да Албанија дочека Србију у Елбасану, након недавне Рамине преписке са премијером Србије Александром Вучићем, а после одлуке Суда у Лозани да Албанцима додели бодове са прекинутог меча у Београду, донета је одлука да се игра у Скадру.

Како наводе локални медији, у питању је најважнија утакмица у историји албанског фудбала, а премијер Србије требало би да гледа тај меч уживо заједно са албанским колегом.     

Радови на стадиону "Лоро Борићи", који носи име по некадашњем познатом албанском фудбалеру, у пуном су јеку, а Рама ће на данашњем састанку са председником Савеза Арманом Дуком, министрима одбране и полиције, као и са безбедносним службама инсистирати да све протекне "по највишим европским стандардима".

Стадион ће, како је најављено сигурно да буде готов на време, а после реновирања његов капацитет износиће 17.000 гледалаца.

Иако је Србија изгубила све шансе да се квалификује на првенство Европе, предстојећи меч у Албанији биће више од обичне утакмице - због прилике коју имају Албанци, јер би им победа скоро донела први пласман у историји, али и због Вучићеве поруке Рами да ће Србија победити његову репрезентацију на терену, без обзира где се буде играло.

Утакмица у Београду прошлог октобра прекинута је у 41. минуту након што се изнад стадиона појавио дрон са заставом тзв. Велике Албаније.

УЕФА је првобитно регистровала меч са 3:0 за Србију јер Албанци нису хтели да се врате на терен, али је Суд за спортску арбитражу променио ту одлуку и победу доделио Албанији.

Утакмица између Србије и Албаније у Скадру игра се 8. октобра.
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести