Амбиције Војводине досежу до победе против МТК

Само нешто више од три недеље имали су на располагању фудбалери Војводине за припреме за нову сезону. У четвртак их у Будимпшети очекује први дуел првог кола квалификација за Лигу Европе,

а ривал ће им а бити славно име мађарског фудбала, екипа МТК. Новосађани су отпутовали за главни град Мађарске и имали прилику да тренирају и осете терен на стадиону Ујпешта, на којем се игра сусрет.

- Први пут смо се срели с овако кратким припремним периодом, али смо на Златибору радили изузетно добро. Имали смо доста промена у екипи, јер отишли су играчи који су имали важну улогу у тиму и који су значајно допринели остваривању резултата у минулој сезони. Уместо њих стигли су ,такође, веома квалитетни фудбалери и верујем да ће они свој потенцијал и снагу показати и доказати већ у дуелу с МТК – рекао је шеф стручног штаба Златомир Загорчић.

Говорећи о ривалу, трећепласираном тиму из прошлог шампионата Мађарске, тренер Војводине је истакао:

- МТК воли да игра фудбал, оријентисан је на офанзиву, а уз то има искусне играче. Најбитнији појединац у организацији игре ривала је капитен, 31-годишњи Јожеф Канта и на њега ћемо морати да обратимо посебну пажњу, баш као и на нападача Торгелеа, који се одлично сналази и уме да постиже голове и без правих прилика. С друге стране, бићемо лишени помоћи повређеног капитена Нина Пекарића, као и без оперисаног Саше Ћурка. Миљан Мрдаковић је у контролном сусрету с Петролулом на Златибору добио ударац у ребра, али је спреман је да заигра и конкурисаће за састав. Међу играчима на које рачунам биће и омладински репрезентаивац Радован Панков, који је имао мањи проблем с адаптацијом на време и климу по повратку с Новог Зеланда. Иако знам тим који ће истрчати на мегдан у Будимпшети, саопштићу га тек непосредно пред почетак утакмице.

Стандардни леви бек Бојан Настић је добро расположен пред прву овосезонску, европску утакмицу.

- Имали смо прилику да се, уз помоћ чланова нашег стручног штаба, упознамо с ривалом. МТК има неколицину квалитетних појединаца, али су наша очекивања увек висока, јер клуб као што је Војводина, сам по себи, захтева од играча који носе његов дрес да увек иду на победу и ништа испод тога. С таквим приступом ћемо ући и у вечерашњи сусрет – јасан је Настић.

Одакле претити највећа опасност, када је реч о офанзивним фудбалерима МТК?

- Шеф нам је посебно указао на њиховог плејмејкера Јожефа Канту од којег све креће, али је извесно и то да имају квалитетне играче по боку и у шпицу. Чињеница да је публика близу терена ме радује, јер волим да играм у правом, фудбалском амбијенту. Искрено, то ће ми пријати и неће стварати додатни притисак на мене, а верујем ни на моје саиграче – рекао је сјајни леви бек.

А. Предојевић

Фото: Ф. Бакић

 

И Мађари уверени у успех

Фудбалери МТК с оптимизом и сасвим спремни дочекују утакмицу с Војводином. Како истичу, у  Аустрији на двонедељним припремама, добро су радили (три победе и пораз), па очекују успех у вечерашњем дуелу. Највећи оптимиста је нови тренер Чаба Ласло.

- Анализирали смо игру Војводине, то је добра и школована екипа, али је веома млада, па, пре свега због те чињенице, мислим да имамо реалне шансе да победимо у оба меча. У прелазном року довели смо неколико проверених играча, пажљиво смо их бирали и одлучили се за ожењене фудбалере, који, по нашем мишљењу, пружају много више од самаца. Много очекујемо и од Хрвата Мате Гргића и Словака Марека Штрештика, као и од комплетне екипе – рекао је Ласло.

Стручни штаб и фудбалери  мађарског прволигаша одгледали су неколико мечева Војводине и закључили да црвено–бели играју на контре и да брзо преносе лопту на противничку половину.

- Војводина игра доста брз фудбал и на контранападе, али прави и бројне грешке, па би наша пас игра могла да дође до изражаја – сматра тренер мађарског тима.

С констатацијама шефа стручног штаба слаже се и један од најискуснијих фудбалера МТК Лорант Сатмари.  - Уверен сам да можемо да победимо у оба сусрета. Искуснији смо, а у оваквим мечевима то пуно значи. Знамо да је Војводине пре неколико година лако елиминисала Хонвед, али то су била друга времена, од тада су Новосађани потпуно променили тим, као и ми. Оптимиста сам у погледу коначног исхода предстојећег двомеча – казао је Сатмари.   

Интересовање за утакмицу између МТК и Војводине у Будимпешти и није баш велико, што не значи да ће тако бити до почетка сусрета. Карте се продају по ценама од 2.000 и 3.000 форинти.

Г. К.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести