Арсовићева освојила бронзу уз државни рекорд

Репрезентативка Србије у стрељаштву Андреа Арсовић освојила је данас бронзану медаљу на Великој награди Кувајта, у дисциплини 60 метака лежећи малокалибарском пушком.

Арсовићева је до треће позиције дошла са упуцаних 621, 0 кругова, уз оборен државни рекорд у овој дисциплини.
"Оборила сам сопствени државни рекорд, који сам држала од прошлогодишњег првенства света у Гранади, уз јако добар и висок резултат. Такмичење у Кувајту је завршено одлично, посебно јер сам у свакој дисциплини освојила медаљу уз државни или лични рекорд. Припреме које сам одрадила у Крагујевцу су показатељ да желим што боље да се спремим за предстојећа такмичења", рекла је Арсовићева.

Прво место освојила је Сњежана Пејчић из Хрватске са 624, 4 кругова, а друго Драмстад Сив Анита из Норвешке са 622, 8 кругова.
Ово је трећа медаља за Андреу у Кувајту, где је већ тријумфовала у гађању ваздушном пушком и освојила сребро малокалибарском пушком у троставу.
Поред ње три медаље је освојио и Немања Миросављев - злато МК пушком 60 метака лежећи, сребро МК пушком тростав и бронзу  ваздушном пушком, док је Дамиру Микецу припало злато МК и бронза ваздушним пиштољем.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести