Бабић постао ослонац и „орлићима”

Одбрана Војводине у овој сезиони врло добро функционише, што је потврдила и протекла утакмица против Рада на Врачару, у којој су домаћини створили само једну озбиљну прилику.

На срећу црвено – белих, голман Вања Милинковић – Савић је одлично интервенисао и спречио погодак, а после тога су нападачи Рада некако стизали до шеснаестерца Воше, али нису озбиљније припретили до краја меча. На висини задатка је био и млади репрезентативац Срђан Бабић, који је одлично обавио дефанзивне задатке, а мало му је недостајало да у 29. минуту погоди мрежу домаћих, када је добро шутирао са ивице шеснаестерца, али је лопта за мало прошла крај леве стативе.

- Добро смо ушли у утакмицу и солидно смо одиграли, али недостајао нам је гол – каже Бабић. – С обзиром да смо у претходном мечу неочекивано примили три гола од Доњег Срема, водили смо рачуна да у одбрани одиграмо на нивоу и да не примимо гол. У томе смо успели, али нисмо искористили ни једну шансу која нам се указала. Када сам ја шутирао, у једном тренутку сам помислио да лопта иде у гол, нажалост, отишла је који центиметар крај стативе.

Поуздани штопер задовољан је партијама  које екипа пружа, као и својим наступима. Да подсетимо, у последњим сатима прелазног рока изјаловио му се прелезак у италијанску Сампдорију, коју тренира Синиша Михајловић.   - Тако је испало, није било пријатно, али сам наставио да радим и борим се. Што се екипе тиче, играмо леп, нападачки фудбал, и док нас није стигао умор због велике преоптерећености, били смо на самом врху табеле. Мислим да се полако враћамо на прави пут и пробаћемо да у предстојећа два првенствена кола и куп-утакмици забележимо добре резултате – најавио је Бабић.

Бабић ће у априлу наредне године напунити 19 лета, стандардни је штопер у репрезентативној селекцији Србије до 20 година, коју с клупе предводи Вељко Пауновић. У мају 2015. следи Светско првество на Новом Зеланду, а паоуздани, 193 центиметра високи стуб одбране Војводине, биће и Пауновићева узданица. Ипак, лако је могуће да на СП крене из дреса Ђеновљана. Према незваничним информацијама, у зимском прелазном року Бабић ће (напокон) потписати за Сампдорију, а трансфер је већ договорен. Ипак, млади штопер није желео да на било који начин прокоментарише ове информације.

Д. Кнежић

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести