Бане Ивановић: Видећемо се 2018. у Русији

Капитен фудбалске репрезентације Србије Бранислав Ивановић изјавио је да с великим ентузијазмом очекује почетак квалификација за првенство света. Србија је на жребу за квалификације

за Светско првенство 2018. године сврстана у Д групу, са селекцијама Велса, Републике Ирске, Аустрије, Молдавије и Грузије.

- Да смо сами бирали групу, вероватно не бисмо овако добро изабрали. Али, опрез! Нисмо ми у позицији какву реално заслужујемо - рекао је Ивановић за сајт Фудбалског савеза Србије.

Првотимац енглеског шампиона Челсија навео је да „с великим ентузијазмом очекује почетак нових квалификација”.

- Наша група је убедљиво најуједначенија, што нам као екипи из трећег шешира даје за право да се надамо добром пласману. Две године су дуг период, али мислим да наша екипа има снагу, знање и моћ да се сви заједно нађемо у Русији. Велики значај за успех свих нас имаће и подршка и атмосфера која влада око репрезентације. Без подршке навијача, не може се постићи ни један успех. Даћемо све од себе и видимо се у Русији - поручио је Ивановић.

Квалификације за предстојећи Мундијал почеће 4. септембра 2016. године, а директно учешће избориће победници девет квалификациониих група, док ће осам најбољих другопласираних селекција то право тражити кроз додатне квалификације. Првенство света, 21. по реду, биће одржано у Русији од 14. јуна до 15. јула 2018. године. Актуелни шампион је репрезентација Немачке.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести