Бејл и опорављени Ремзи предводе Велшане против Србије

Звезда мадридског Реала Герет Бејл и опорављени везиста Арсенала Арон Ремзи предводе списак фудбалске репрезентације Велса за утакмицу са Србијом у Кардифу

у квалификацијама за Светско првенство 2018. године.

Селектор Велшана Крис Колман позвао је 23 фудбалера и изразио наду да је Ремзи спреман за свих 90 минута после двомесечне паузе због повреде.
"Неопходно је да будемо максимално сконцентрисани на нашу игру. Позивам навијаче да нас подрже и "затресу" стадион како би нас водили до победе над Србијом", рекао је Колман.

 

На списку се налазе:
Голмани: Вејн Хенеси, Дени Ворд, Овејн Фон-Вилијамс.
Одбрана: Ешли Вилијамс, Крис Гантер, Нејл Тејлор, Бен Дејвис, Џејмс Колинс, Пол Дамет, Џејмс Честер.
Средина: Џо Ален, Арон Ремзи, Енди Кинг, Џо Ледли, Емир Ховс, Давид Едвардс, Шон Мекдоналд.
Напад: Герет Бејл, Сем Вокс, Том Лоренс, Џонатан Вилијамс, Давид Котерил, Хал Робсон-Кану.

Утакмица између Велса и Србије игра се 12. новембра од 20.45 на стадиону Миленијум у Кардифу.
Србија се налази на челу квалификационе Д групе са седам бодова, колико има и Република Ирска, док Велс има два мање.

 


Муслин: Верујем да ће Тошић бит спреман, Фејса тешко
Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин изјавио је да је разговарао са Душком Тошићем и да ће дефанзивац Бешикташа највероватније бити спреман за мецеве против Велса и Украјине, док је ситуација са Љубомиром Фејсом неизвесна.

Тошић је повредио колено на утакмици Лиге шампиона против Наполија 1:1, док је Фејси "страдао" скочни зглоб на мецу између његове Бенфикле и кијевског Динама 1:0.
"Причао сам са Тошићем, чини се да је ситуација у његовом случају позитивна. Чекамо додатне извештаје и надамо се да ће бити спреман за окупљање, све иде у том смеру. Што се тиче Фејсе, и даље немамо детаљан увид у тежину његове повреде, због додатних лекарских прегледа. У овом тренутку, утисак је да је ситуација тежа него код Тошића. Углавном, на списку за предстојеће мечеве имамо 26 играча и за сада неће бити накнадних позива", рекао је Муслин, а преноси сајт ФСС.

Србија 12. новембра гостује Велсу у четвртом колу квалификација за Мундијал у Русији, а три дана касније одиграће пријатељски мец са Украјином у Харкову.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести