Бод добар, остао жал за шансама

Реми на Врачару против Рада, којим је Војводина прекинула низ од два узастопна неуспеха, може се окарактерисати као задовољавајући, с обзиром да је екипа одиграли сасвим солидно.

Ипак, не може се отети утиску да је Војводина уз само мало више среће и(ли) спретности могла да дође до целог плена против солидне, компактне, борбене, али не нарочито квалитетне екипе са Бањице.

Вероватно би и бод био пуна капа за Новосађане да је у 8. минуту бочни нападач домаћег тима Родић успео да из одличне шансе погоди мрежу црвено – белих. Млади голман Вања Милинковић Савић, који још није прославио пунолетство, је испољио благу несигурност код убачених лопти са бокова, али је након шута Родића показао зашто га је Манчестер јунајтед осигурао за себе. Када је готово цео стадион видео лопту у мрежи даровити голман је реаговао пантерски и остало је 0:0. Ухватили су се за главу играчи у плавим дресовима, ни они нису могли да поверују да нису повели. Испоставило се да је то била не најбоља, већ практично једина озбиљна шанса за Рад на поменутом мечу.

Војводина је углавном, а поготово у другом делу утакмице, имала проблем да пробије врло растегљиву, добро постављену одбрану Рада. Ипак, и поред тога, створила је Воша неколико прилика, а најбоља је била у 51. минута када је Иванић одлично упослио Гаћиновића, али младом нападачу је недостајало мало више концентрације и искуства да поентира. Уместо даљег – лопта је завршила у ближем углу, у рукама солидног Радуновића.  Било је још покушаја: Веселиновић се доста кретао, трудио и пробијао, али без завршнице, Полетановићева лопта из слободњака је окрзнула пречку, а када су лопте ишле у оквир гола, на месту је био голман Рада. Ипак, у табору Новосађана нису разочарани. - Била је то тешка борба, али задовољан сам – рекао је тренер Зоран Марић. – Бод против “грађевинара” у Београду није мала ствар. Домаћини су, нарочито у другом делу, играли са појачаном одбраном. Солидна утакмица, али су недостајали голови.

Марићев колега на клупи Рада Милан Милановић био је још задовољнији освојеним бодом.  - Мислио сам да можемо до сва три бода, али како се ситуација на терену одвијала, презадовољан сам нерешеним резултатом. Ривал нам је био одлична екипа Војводине, која је имала неколико изгледних прилика – рекао је Милановић.

Д. Кнежић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести