Бојани Маринковић титула у Каиру

Из сунчаног Каира, главног града Египта, стигле су лепе вести. Двадесетогодишња Новосађанка Бојана Маринковић, тенисерка ТК Спортланд,

у свом првом финалу освојила је и прву професионалну титулу на турниру чији наградни фонд је износио 10.000 долара. На тај начин исплатио се уложени труд Маринковићеве, која је у досадашњој каријери била државна јуниорска првакиња и члан репрезентације Србије. Пре две године освојила је прве ВТА бодове, а до финала у Каиру одиграла је неколико четвртфинала и полуфинала.

- Све ми је полазило за руком, па нисам изгубила ни један сет. Рушила сам ривалке редом, а у полуфиналу и другог носиоца Ли саТајвана 6:2, 6:4. С пуно оптимизма дочекала сам финале против Јелене Стојановић из Аустралије, коју сам добро изанализирала гледајући њен дуел с првим носиоцем, Рускињом Моргином. То ми је помогло да наметнем моју игру, савладам је с глатких 6:0, 6:1 и остварим први сан, односно да освојим турнир. Прва титула биће ми велики подстрек у даљој каријери, јер желим да у догледно време стигнем и до  гренд-слема - истакла је Бојана Маринковић, ученица тренера Саше Стоисављевића и стручњака за кондициону припрему Александра Јанковића, с којима ради од почетка каријере.

Прва титула у каријери помоћи ће Маринковићевој да знатно поправи пласман на ВТА листи, на којој се тренутно налази на 773. позицији.

М. По.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести