Божовић: Катастрофа све сем победе над БСК-ом

Тренер фудбалера Црвене звезде Миодраг Божовић изјавио је данас да би све сем победе над друголигашем БСК Борчом у осмини финала Купа Србије била катастрофа.

"Један од циљева је да освојимо Куп. Искуство показује да треба да будемо опрезни јер смо прошле године елиминисани од Борца, пре две године смо такође испали у осмини финала и неће бити лако. Ово је такмичење у којем нема исправке, надам се да ћемо ћемо да победимо, а све осим тога била би катастрофа", рекао је Божовић на конференцији за медије на стадиону Рајко Митић.

Божовић истиче да познаје састав некадашњег суперлигаша из Борче, посебно што у свом тиму има неколико бивших фудбалера Црвене звезде.

"Иличић и Маринковић су били са нама на припремама у Словенији, Јокић и Жерађанин су поникли у Звезди. Игра против Звезде је велики мотив свим нашим бившим играчима и сигурно ће пружити свој максимум, али, без намере да неког увредим, да су бољи остали би овде".

Божовић је најавио да ће сутра пружити прилику играчима који нису имали велику минутажу у досадашњем делу сезону, попут Андрије Луковића и Стефана Милошевића, као и да је Гелор Канга повређен.

"Имамо младе и талентоване фудбалере који заслужују прилику у оваквим утакмицама, мада права шанса је тек када одиграју неколико мечева у континуитету. Не можете после једне утакмице да кажете да ли је то то. Са друге стране, тешко је и свима пружити прилику. Што се тиче Илића, на његовом месту је конкуренција оштра, Вијеира ће сигурно играти, а ту су и Орландић и Сикимић. Тешко да ће сада да добије шансу, али сигурно да ћемо покушати и њега до краја сезоне да уклопимо у тим".

Божовић се кратко осврнуо на меч против Спартака у Суботици минулог викенда, иставши да је задовољан игром свог тима, иако није успео да победи.

Утакмица између Црвене звезде и БСК Борче игра се сутра од 16 сати на стадиону Рајко Митић.
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести