Брејдијев меч каријере

Њу Ингланд Петриотси савладали су Атланта Фалконсе 34:28 после преокрета након 25 поена заостатка и освојили пети Супербоул у историји.

Фалконси су разбијали Петсе, Мет Рајан је бацио два тачдауна за огромних 28:3 средином трећег периода, али то није било довољно.

Том Брејди је у последњих 15 минута одиграо меч каријере, с лакоћом је освајао јарде, максимално кажњавао лоше одлуке ривала и са два тачдауна донео продужетак, а тамо још лакше стигао до енд-зоне да би ранинбек Џејмс Вајт пресудио Фалконсима.

Први пут у историји Супербоул је решен у продужетку, а Петси су направили највећи преокрет, јер пре овог меча нико није успео да надокнади већу разлику од десет поена. Брејди и тренер Бил Беличик и дефинитивно улазе у историју као најбољи свих времена у овом спорту.
- Подржавали смо једни друге. Нисмо се предавали. Била је тешка битка. Они су сјајан тим. Свака им част. Једноставно смо одиграли неколико акција више од њих - рекао је Брејди.

После првих 15 минута током којих су само одбране показале шта знају, са пет секова, уследила је рапсодија Фалконса у другом кварталу, три тачдауна уз немоћ Брејдија за огромних 21:0. Петси су успели да поентирају у последњим секундима филд-голом, али средином трећег квартала Рајан је бацио други тачдаун и наизглед решио меч пошто су Фалконси стигли до 28:3.

Уз доста стрпљења Њу Ингланд је успео да два минута пре краја четвртине стигне до првог тачдауна, Гостковски је погодио стативу из претварања, па у последњих 15 минута су ушли са -19. А онда је уследио спектакл. Фалконси су правили аматерске грешке, што су ривали кажњавали и стиогли на 28:20. Уследиле су нове лоше одлуке Фалконса, иако су кренули да напредују, Брејди је на крилима сјајне серије за 90 секунди прешао 70 јарди и омогућио Вајту нови тачдаун са другим претварањем за два поена за изједначење - 28:28 пред последњи минут. Ниједан тим није успео да поентира, па су се ушло у додатни период.

Брејди је наставио да разбија грогирану одбрану Атланте пасовима до Амендоле, Хогана, Еделмана и Вајта, лако је довео свој тим до енд-зоне, а онда је Вајт угурао лопту преко линије за спектакуларну победу Петса.

Брејди је меч завршио са рекордом СБ од 466 јарди (43/62), два тачдауна и интерсепшном. Џејмс Вајт је истрчао два и ухватио трећи тачдаун као главна мета кроз ваздух са 110 јарди пасом, али су лопте хватала чак седморица играча, а до тачдауна је стигао и Дани Амендола, за продужетак.

С друге стране, Рајан је после импресивног првог полувремена био на корак оф МВП титуле у првом наступу у СБ, да би на крају испао трагичар због фамбла у последњем кварталу. Имао је 283 јарде и два тачдауна. Девонта Фримен је истрчао један уз 75 јарди, а хватали су их Остин Хупер и Тевин Колеман.

 

 

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести