Бурековић се нада већој минутажи

Припремајући се за пролећни наставак првенства, фудбалери Војводине тренутно углавном комбинују рад у теретани и с лоптом на вештачкој подлози у Фудбалском центру

 „Вујадин Бошков“ у Ветернику. Леви бек новосадског суперлигаша Џенан Бурековић ради и додатне вежбе, које му је препоручио медицински део тима, на челу с др Борком Вукосавом. Оне су у склопу опоравка од повреде која га је у последња два месеца одвојила од терена. На једној од последњих утакмица младе репрезентације Босне и Херцеговине, талентовани фудбалер је зарадио врло незгодну повреду задње ложе и од тада није конкурисао за најбољи састав Новосађана. Момак који је летос из родне Зенице стигао међу црвено–беле, нада се да су малери коначно остали иза њега.

-Било ми је заиста тешко, али сам се опоравио и сада радим пуним интензитетом као и остали првотимци, уз неколико вежби за ојачавање мишића, које спроводим индивидуално. Добро се осећам, надам се да је тежак период иза мене. Даћу све од себе током припремног периода и, наравно, жеља ми је да се изборим за што бољи статус и већу минутажу. Што се клупских амбиција тиче, оне су познате, а то је заузимање места које омогућује играње европских утакмица. Уз мало среће, можемо и до другог места у првенству, а ако се укаже шанса верујем и више од тога – рекао је  Бурековић.

Талентовани леви бек Новосађана ће крајем маја напунити 22 године. Рођен је у Зеници, где је прошао комплетну омладинску школу босанскохерцеговачког премијерлигаша Челика. Ушао је у историју зеничких црвено-црних као најмлађи дебитант,  с обзиром да је за први тим први пут наступио са 16 година, а већ са 18 је понео и капитенску траку. Нажалост,  у том периоду имао је повреду препона (опет на једном од репрезентативних окупљања), која је санирана тек након хируршког захвата, због чега је паузирао више од два месеца. За први тим Челика овај фудбалер одиграо је преко 90 утакмица, а пре доласка у Нови Сад и потписивања трогодишњег уговора с Војводином (до 30. јуна 2019. године), био је велика жеља тренера Хусрефа Мусемића и тузланске Слободе.

Бурековића одликују брзина, продорност и добри, употребљиви центаршутеви с леве стране, док у дефанзиви свој део посла обавља више него коректно. Уколико га здравље послужи а коцкице се сложе, Војводина би у њему могла да има озбиљан ослонац за будућност.

Д. Кнежић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести