Четири признања члановима КК Импулс

Најбољи спортисти Сремских Карловаца у 2014. години, према одлуци жирија “Карловачког листа”, су капитен Одбојкашког клуба Партизан Вања Шимић и члан Карате клуба Импулс и државни

репрезентативац Стефан Шолевић. За најуспешнијег тренера проглашена је Катарина Торбица, а титула најуспешнијег младог спортисте припала је Александру Тинтору. Најуспешнији спортски колектив је Карате клуб Импулс, а награда за вишегодишњи допринос развоју спорта, односно за животно дело припала је Божидару Станићу.

Капитанка одбојкашица Партизана Вања Шимић је носилац игре тиме, чије су амбиције да освоје прво место у Првој војвођанској лиги и пласирју се у виши ранг ткмичења. Вања је студент четврте године Медицинског факултета у Новом Саду, што је доказ да се уз рад и добру органзацију може истовремено бити успешан спортиста и добар студент.

Стефан Шолевић, члан КК Импулс, је бранио боје националне селекције на првенству Балкана за сениоре у Охриду, као и на Медитеранском шампионату у Бару. На првенству Војводине у сениорској конкуренцији, као и на Купу Војводине освојио је прва места. У сениорској конкуренцији на првенству Србије био је други, а на Купу Србије освојио је треће место.

Признање намењено најбољем младом спортисти отишло је у руке каратисти Александру Тинтору захваљујући освајању златне медаље на Балканском шампионату у Софији за јуниоре,као и због првог места на првенству Војводине у категорији млађих сениора, односно првог места на превенству Србије.

Досадашња изузетно успешна такмичарка Катарина Торбица, Стручно-педагошки рад у основној обуци најмлађих полазника карате школе, као и врхунски резултати ката такмичара били су опредељујући да Катарина Торбица буде проглашена за најуспешнијег тренера.       Најуспешнији спортски клуб био је без премца КК Импулс.Каратисти су освојили чак 219 медаља, међу којима је било 107 златних. На првенству Балкана освојена су два прва и једно треће место, а са Светског купа донета је сребрна медаља. И чињеница да су четири титуле у овом избору припале КК Импулс потврда је успешности клуба.               Божидару Станићу, кога многе генрације Карловчана знају као стручног педагога,човека који је цео живот посветио спорту, припала је награда за животно дело За допринос развоју школског спорта, захвалнице су добиле учитељице Тамара Недељковић и Весна Чолић.

Лауреатима су признања уручена у препуној свечаној сали Магистрата, што довољно говори о интересовању за ову манифестацију, у чију организацију се укључио и Спртски савез Сремских Карловаца.  Додели признања присуствовали су, између осталих, председник Савеза за школски спорт Србије и дугогодишњи одбојкашки репрезентативац Жељко Танасковић, генерални секретар спортског Савеза Србије, некадашњи одбојкашки репрезентативац и члан тима који је освојио две олимпијске медаље за нашу земљу Владимир Батез, генерални секретар Спортског савеза Војводне мр Младен Стојшин, као и чланови Међународне делегације за школски спорт (ИСФ), коју је предводио генерални секретар Јан Колен.

З. Милосављевић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести